Tudnivalók
Áraink
Célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az úton levés élményét, a megismerés kalandját. Úgy gondoljuk, hogy csak akkor dolgozunk jól, ha velünk tartva olcsóbban, egyszerűbben, és alaposabban fedezhetsz fel egy területet, mint ha magad vágnál neki. Ezért a légi közlekedésből jól ismert fapados modellt alkalmazzuk: mindenhol a legjobb ár-érték arányú lehetőségeket aknázzuk ki, és a lehető legkevesebb költséggel dolgozunk, hogy Te minél olcsóbban utazhass! Ennek érdekében nem tartunk fenn drága irodahelységet és ügyfélszolgálatot, nem szerződünk helyi partnerekkel, nem bízzuk másra a repülőjegyek vásárlását — egyszóval semmilyen felesleges kiadásunk nincs, így ezeket nem is kell beépítenünk útjaink árába.

Lehet, hogy ha ránézel árainkra, mégsem nálunk látod a legkisebb számokat — ez azonban ne tévesszen meg! A hagyományos irodákkal ellentétben ugyanis áraink mindent tartalmaznak: a helyszíni költségeken kívül nem csak a repülőjegyeket minden adóval és illetékkel, de a programban szereplő látnivalók belépőinek árát, sőt még a vízumok díját és ügyintézését is. Vagyis neked a Részvételi Díjon felül csak a saját étkezésedre kell költened. Számolgass nyugodtan: a teljes költséget tekintve nem fogsz a mienknél jobb ajánlatot találni!

Tudjuk, hogy fiatalként mennyire nehéz egy-egy utazás árát összegyűjteni. Ezért jól kiismertünk minden olyan lehetőséget, mely a 26 évnél fiatalabbak számára kedvezményt jelenthet — és ezeket maradéktalanul ki is használjuk. Így például olcsóbb, kimondottan fiataloknak szóló repülőjegyeket tudunk vásárolni, illetve a “földi” költségeken is számos helyen spórolni tudunk a belépőjegyektől kezdve a közlekedésen át egészen a szállásokig. Az eredmény: amennyiben az utazás időpontjában még nem vagy 26 éves, a normál árnak csupán 85%-át kell fizetned, ami egy költségesebb utazás esetén komoly előny!

Értékeljük hűségét visszatérő utasainknak: minden egyes velünk leutazott túranappal — történjen ez akár honlapunkra feltöltött túrán, zárt csoportos úton vagy DiákQalandon — közelebb kerülsz a 10% kedvezményre jogosító törzsutas státuszhoz, ezen felül pedig bizonyos mezőkön ajándékok várnak (hogy pontosan milyenek, az maradjon meglepetés).
Jelentkezés, befizetés
Örülünk, hogy úgy döntöttél, jelentkezel valamelyik túránkra: ezt kizárólag honlapunkon keresztül, elektronikus — írásbelinek minősülő — szerződéskötéssel teheted meg. A jelentkezés megkezdéséhez kattints az adott utazás oldalának alján található, „Jelentkezés most!“ gombra. Ha még nem tetted, először regisztrálnod kell egy fiókot.

Utazási stílusunkból fakadóan elvárjuk az érdeklődést és aktív részvételt. Ezért jelentkezéskor ki kell töltened egy egyszerű és rövid tesztet, hogy megbizonyosodhassunk róla, végigolvastad a tájékoztatót, és felelősen, a program és a körülmények ismeretében jelentkezel az útra. Ha minden kérdésre helyesen válaszoltál, a rendszer továbbenged adataid megadásához.

Adataid megadásakor kérünk, kiemelten figyelj a pontosságra, különös tekintettel az e-mail címedre, hiszen minden, az utazással kapcsolatos fontos információt e-mailben fogunk küldeni. Amennyiben törzsutas kártyával, vagy bármilyen kedvezményre jogosító kóddal rendelkezel, ezen az oldalon kell megadnod a kedvezmény érvényesítéséhez. Kedvezményedet minden esetben a hátralék összegéből tudjuk biztosítani. Amennyiben életkorodból adódóan jogosult vagy kedvezményes részvételi díj fizetésére, a rendszer automatikusan a kedvezménnyel csökkentett hátralékkal fog számolni. Adataid ellenőrzése után e-mailben tájékoztatunk a jelentkezés megtörténtéről. Ebben a levélben találod egyedi foglalási azonosítódat is.

Az előleg befizetésére legegyszerűbben a jelentkezés végén, online bankkártyás fizetéssel, az OTP Mobil felületén van lehetőséged. A jelentkezésről kapott e-mailben szintén találsz egy linket, melynek segítségével később, a jelentkezéstől függetlenül is elvégezheted az online bankkártyás fizetést — ne feledd azonban, hogy jelentkezésed csak az előleg beérkezésével válik véglegessé, így ha késlekedsz a befizetéssel, akár el is fogyhatnak szabad helyeink a kiszemelt élménytúrára. (Amennyiben nem megoldható számodra az online bankkártyás fizetés, banki átutalással vagy banki pénztári befizetéssel is rendezheted az előleg összegét: számlaadatainkat lásd a Kapcsolat oldalon. Az átutalás „közlemény“ rovatában kérünk minden esetben tüntesd fel az e-mailben kapott egyedi foglalási azonosítót).

Sikeres befizetés után e-mailben megkapod tőlünk a végleges visszaigazolást az élménytúra legfontosabb adataival (név, időpont, hátralék összege és fizetési határideje) és az utazási szerződéssel, valamint az elektronikus számlát a befizetésedről. Ebben a levélben találsz egy linket is, melyre kattintva lehetőséged van online, bankkártyával kifizetni a hátralékot — de természetesen az előleghez hasonlóan banki átutalással vagy banki pénztári befizetéssel is rendezheted a hátralékfizetést, melyről szintén elektronikus számlát állítunk ki.
Kézipoggyász
Élménytúráink többségére kizárólag kézipoggyászt viszünk magunkkal. Ennek csupán egyik oka az, hogy ma már szinte az összes légitársaság borsos árat kér a feladott poggyászok fuvarozásáért. Ennél sokkal fontosabb, hogy a kisebb csomaggal egyszerűen kevesebb gond van: könnyebben befér a bérelt autókba, könnyebben elfér a szálláson, könnyebben utazunk vele bármilyen tömegközlekedési eszközön, könnyebben mozgatható, nem tud elveszni a repülőtereken... — és ami a leglényegesebb: nem megy el idő és energia a folytonos pakolással, mert mindenkinél csak az van, ami valóban szükséges.

Ha ezeket a sorokat olvasod, valószínűleg benned is felmerült a kérdés: hogyan lehet egyetlen kézipoggyászba beférni? Ne aggódj, nem vagy egyedül: sok utasunk velünk vesz részt először „kistáskás“ úton. Ha kétségeid vannak, javasoljuk, hogy még jelentkezés előtt végezz próbapakolást! A Tájékoztatókban szereplő méretkorlátok messze nem annyira apró csomagot jelentenek, mint elsőre gondolnád. Mindenképp olyan táskába pakolj, ami megfelel a feltüntetett maximális méretnek, hogy kihasználhass minden helyet! Sokan kérdezik, hogy egy vagy két irányban 2-3 cm-rel nagyobb táska „elmegy-e még“. Szintén gyakori az, hogy „csak“ a kerék, vagy a fogantyú lóg ki. A helyzet az, hogy nincsenek túlméretezve az ellenőrzőkeretek, így ha a kerék kilóg, akkor nem fog beleférni. Haladóknak eláruljuk, hogy nem tilos a poggyász kis mértékű összenyomása, amikor a mérőkeretbe kerül. Emiatt kerülendőek a kemény borítású, illetve kemény alkatrészekkel rendelkező (pl. gurulós) bőröndök. A hátizsákok anyaguknál fogva sokkal inkább ellenőrzésbiztosak!

Mielőtt valamit bepakolsz, gondold végig újra, vajon valóban szükséged lesz-e rá az út során? Nem elég-e kevesebb, vagy kisebb kiszerelés belőle, esetleg nem összevonható-e valamivel (pl. tusfürdő+sampon)? Ruháidat mindig tekerd hengeresre, így nem csak kevesebb helyet foglalnak, de kevésbé is gyűrődnek! A legnagyobb térfogatú dolgokat (pl. bakancs, kabát) vedd magadra a repülőtéren: amint a gépen vagy, már lehet nálad külön. Ne feleddkezz meg a kabátod, nadrágod zsebeiről sem: az útra szánt szendvicsek, víz, fényképezőgép, értéktárgyak, olvasnivaló, és még számos más dolog tökéletesen elfér bennük, és nem foglalja a helyet a kézipoggyászban! Bár a pakolást közvetlenül nem segíti a légitársaság vagy az utazási iroda szidalmazása, de a feszültséget enyhíti, élj hát vele bátran... :)

Amennyiben a fentiek szerint jársz el, meggyőződésünk, hogy kellő körültekintéssel sikerülni fog beférned — ahogy eddig sokszáz utasunknak minden útra sikerült. S ha egyszer kipróbáltad a kézipoggyászos utazást, rájössz majd, hogy valójában így a legkényelmesebb! Még mindig kételkedsz? Akkor lássunk egy szemléltető példát uraknak, illetve hölgyeknek.