Vietnám

Vietnám

Vietnám 2023

A sárkány és a tündér házasságából született ország

felveszem a bakancslistámra!
Vietnám — bár egy ország — három régióra oszlik mind időjárás, mind szokások, mind kulturális és vallási szempontból. Mégis van, ami közös: a sárkányok misztikuma körülöleli a lenyűgöző és változatos, Ázsiában egyedülálló természeti környezetet. A társadalom sokszínű: francia, kínai, amerikai, japán behatás formálta az országot a történelem során. Élménytúránk felöleli Dél-, Közép- és Észak-Vietnámot: a különleges természeti értékeket éppúgy, mint a néha kaotikusnak tűnő nagyvárosi forgatagot. A Mekong deltavidékén csónakázunk, a nagyvárosokban milliónyi robogó között gyalogosan közlekedünk, megmártózunk a Dél-kínai-tengerben, hajókázunk a Ha Long-öböl felejthetetlen szigetvilágában, a Fansipan-hegységben — Indokína tetején — pedig a felhők fölé emelkedünk...
12 nap (8 munkanap)maximum 15 fő
Térkép
Utazási tájékoztató

nov. 29. — Végre utazunk, vár a nyár! Várhatóan a délutáni órákban találkozunk Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának indulási szintjén a 70. számú csomagfeladó pult előtt, majd átszállást követően továbbrepülünk Vietnám felé.
Az éjszakát a repülőn utazással töltjük.

nov. 30. — Eszünk, iszunk, bulizunk Előreláthatólag a délutáni órákban érkezünk Ho Si Minh-városba. Elfoglaljuk szállásunkat, majd sétára indulunk a környéken — ami a város szórakozónegyede is egyben. Első vacsoránkkal megkezdjük ismerkedésünket a helyi gasztronómiával.
Szállás: hostel (5-8 ágyas szobák). Ezen a szállásunkon egymás után három éjszakát töltünk.

dec. 01. — Elmerülés Ho Si Minh város pezsgő forgatagában Reggeli után Vietnám legnépesebb városának gyalogos felfedezésére indulunk. Még ma is használják a Saigon nevet, pedig 1975 óta már Ho Si Minh-városnak nevezik hivatalosan. Ellátogatunk a legnagyobb piacra, megnézzük az elnöki palotát, a Notre Dame római katolikus katedrálist, a központi posta épületét, valamint az operaházat. Elképesztő az a pörgés, nyüzsgés, ami ebben a városban van! Sétálunk a folyóparton, felkeresünk egy kínai pagodát, megkóstoljuk a vietnámi kávét és részt veszünk egy tradicionális vízi bábszínház előadáson: hagyományos hangszereken játszó zenészek ülnek a színpad szélén, háttérben pagoda-díszlettel, amely előtt egy méternyi víz áll. Este ellátogatunk a Bitexco toronyba, melynek 49. emeletéről csodálhatjuk meg az alattunk elterülő város éjszakai fényeit.
Szállás: hostel (5-8 ágyas szobák).

dec. 02. — Csónakon a Mekong-deltában, egzotikus gyümölcsökkel Reggeli után a Mekong-deltához indulunk: már a buszból élvezhetjük a rizsföldekkel tagolt látképet. Útközben megállunk az igazán különleges kivitelezésű Vihn Trang templomnál, ahol ügyesen vegyítették a helyi és nyugati építészeti stílusokat. A szentélyben három különböző Buddha szobrot is megcsodálhatunk: álló, ülő, fekvő. Kishajóval folytatjuk utunkat a lassan hömpölygő Mekongon. Először egy gyümölcsöskertben sétálva ismerkedünk meg különböző egzotikus gyümölcsökkel (pl. sárkánygyümölcs, jackfruit, pomelo és a hírhedt durian), majd meg is kóstoljuk őket tradicionális vietnámi énekes műsorral egybekötve. Ezután ismét csónakba szállunk, és Ben Tre tartomány apró csatornáin ringatózunk tovább, miközben bepillantást nyerünk a helyiek mindennapi életébe: megtanuljuk, hogyan kell szakszerűen feltörni egy kókuszdiót és vásárolhatunk a helyiek által helyben készített kókuszos édességből is. Kora este érünk vissza Saigonba, ahol vacsora után még némi szabadprogramra is lesz lehetőségünk.
Szállás: hostel (5-8 ágyas szobák).

dec. 03. — Hoi An, chill, tengerpart Reggel elhagyjuk Ho Si Minh-várost és repülővel az ország középső részére, Da Nang városába utazunk, ahonnan Hoi Anba vitetjük magunkat. A település nevének fordítása „békés találkozóhely”. Ezt a napot pihenéssel töltjük, hiszen szállásunk közvetlenül a tengerparton fekszik, a Dél-kínai-tenger pedig kifejezetten kellemes hőmérsékletű vízzel csábít a fürdőzésre! Az egész partszakasz Vietnám legszebb tengerparti része — de ha megunnánk a strandolást, bérelt robogókkal tehetünk egy kört a városban.
Szállás: vendégház (3-5 ágyas szobák).

dec. 04. — Fiam! Indulunk a templomba, húzd a cipőd! Kora hajnalban indulunk, hogy nyitásra már My Son, vagyis „mini Angkor” elhagyatott hindu templomvárosának bejáratánál lehessünk. A Sivának szentelt templomokat Kr. u. IV. és XIV. század között emelték az egykori Csampa Királyság uralkodói. 1969-ben a vietnámi háború során amerikai repülők bombázták a területet, súlyos károkat okozva a gyönyörű templomegyüttesben — de a megmaradt részek így is pompás látványt nyújtanak, kivált a reggeli fényekben! Ebédre érkezünk vissza Hoi An városába, majd némi szabadprogram után a repülőtérre indulunk: a fővárosba, Hanoiba repülünk, ahonnan este vonatra szállva folytatjuk utunkat a Tonkini-felföld szívébe, Sapa városába.
Az éjszakát a vonaton utazással töltjük, fekvőkocsiban.

dec. 05. — Sétálunk, sétálunk, egy nagy hegyre lecsücsülünk, csüccs! Reggelre érkezünk a kínai határ közelében fekvő Sapába, majd szállásunk elfoglalása után a város világhírű kabinos felvonójának segítségével a felhők fölé emelkedünk. Ez a mérnöki csoda két Guinness-rekordot is tart: a világ leghosszabb oszlop nélküli kábeljárója egyben a legnagyobb magasságkülönbségű kabinos felvonó is! A Fansipan-hegységben, Indokína tetején járunk, a hasonló nevű csúcs Vietnám legmagasabb pontja (3147 m). A felvonó tetejéről 600 lépcsőfokot leküzdve érünk fel a valódi hegycsúcsra, útközben érintve egy kolostort és tiszteletünket téve egy hatalmas Amitábha-Buddha szobornál is. A csúcson természetesen minden képzeletet felülmúló körpanoráma fogad! Kabinos liftünk percek alatt visszavisz Sapa városába, ahol sétára indulunk: megismerkedünk az itt élő öt etnikai kisebbséggel, valamint megcsodáljuk az Ázsia legszebbjei közé választott teraszos művelésű rizsföldeket.
Szállás: vendégház (3-5 ágyas szobák).

dec. 06. — Vörös, de nem a Mikulás. Ki az? Reggeli után buszra szállunk, és Hanoi felé indulunk: a körülöttünk elterülő észak-vietnámi táj teljesen más, mint amit az ország délebben fekvő területein megszoktunk. Kora délután érkezünk a fővárosba, ahol szállásunk elfoglalása után rögtön felfedező sétára indulunk a központban. Az óváros Hanoi legélénkebb negyede, ahol a viszonylag szűk utcák tele vannak régies boltokkal, műhelyekkel, amelyek láthatóan a kereskedők lakásainak előtereként is szolgálnak. Délután ellátogatunk a Hoan Kiem tó kis szigetén épült Jade templomhoz, ahová az „Üdvözlő Reggeli Napfény hídján” át vezet az út. A szigeten megismerkedünk az Aranyteknős-istenség legendájával, majd utunkat a fényűző francia negyedben folytatjuk, ahol érintjük a Szent József katedrálist is. Innen Ho Si Minh tábornok mauzóleumához sétálunk: ő Vietnám legnagyobb vezéralakja, a Vietnámi Kommunista Párt alapítója és a független Vietnámi Demokratikus Köztársaság megalakulásának bejelentője. Naplementére érkezünk Hanoi legrégebbi buddhista szentélyéhez, a békességet árasztó Tran Quoc pagodához, mely egy kis szigetre épült.
Szállás: hostel (5-8 ágyas szobák). Ezen a szállásunkon egymás után három éjszakát töltünk.

dec. 07. — Hajókázás a Sárkány öblében Mai napunkat teljes egészében a Ha Long-öböl megismerésére szánjuk — hiszen ez Vietnám legismertebb természeti csodája! A legenda szerint az öböl a tengerhez közeli hegyekben élő sárkány közreműködésével jött létre: amikor a sárkány a parthoz szaladt, farkával mély barázdákat húzott a földbe, melyeket — miután a sárkány a vízbe merült — elárasztott a tenger. Csaknem kétezer mészkőszikla emelkedik ki az öböl vizéből, melyek többsége lakatlan, s sokuk magassága a száz métert is meghaladja. Hajóra szállva az öböl bejárására indulunk: frissen fogott halebédünk elfogyasztása közben gyönyörködhetünk a rendkívül változatos megjelenésű szigetekben és szirtekben. Egészen a Mennyei Palota névre keresztelt cseppkőbarlangig hajózunk, amelyben fantasztikus formációkat láthatunk: többek között sárkány, egyszarvú, főnix és teknős alakját is felfedezhetjük a hatalmas cseppkövek között. Napunk zárásaként lehetőségünk adódik kipróbálni a tengeri kajakozás izgalmait ebben a páratlan és csendes vizű öbölben! Estére visszatérünk Hanoiba.
Szállás: hostel (5-8 ágyas szobák).

dec. 08. — Trang an-i aktív kikapcsolódás Korai reggeli után ismét magunk mögött hagyjuk Hanoit. Elsőként a Bai Dinh szentélyhez látogatunk, ahol Vietnám leghatalmasabb pagodája mellett ötszáz La Han szobor is vár ránk: ők a buddhista mitológia azon alakjai, akik már elérték a legmagasabb rendű lelki fejlődést. Svédasztalos ebédet követően csónakba szállva ismerkedünk meg Trang An világörökségi tájával — aktívan, ugyanis evezőinkkel segítenünk kell helyi kormányosunknak! Több barlangba is becsónakázunk, majd visszatérve a szárazföldre kerékpárra pattanunk, és felkeressük a környékre jellemző tradicionális falvakat. Végül 500 lépcsőfok leküzdésével érjük el Hang Mua világhírű kilátópontját, ahonnan az egész alattunk elterülő jellegzetes völgyet beláthatjuk. Vacsorára érkezünk vissza a fővárosba.
Szállás: hostel (5-8 ágyas szobák).

dec. 09. — Búcsú Vietnámtól Délelőtt utolsó sétánkra indulunk Hanoiban. Első megállónk az 1070-ben emelt Irodalom Temploma, amelyet Konfuciusznak, valamint további hetvenkét bölcsnek és tudósnak szenteltek. Ellátogatunk a Börtönmúzeumhoz is, melyet a franciák építettek és előbb politikai elítéltek, később pedig amerikai hadifoglyok fogva tartására használtak. Repülőgépünk pontos indulásának függvényében (várhatóan a délutáni órákban) a repülőtérre utazunk, és megkezdjük hazautazásunkat.
Az éjszakát a repülőn utazással töltjük.

dec. 10. — Máris itthon?! Várhatóan a délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat Utazásunk kalandtúra, mely Vietnám távoli részeire vezet. A közlekedési eszközök és a szállások nem érik el a fejlett világban elvárható színvonalat, a rossz útviszonyok meghosszabbíthatják az utazáshoz szükséges időt. Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A repülőjáratok pontos indulásától függően az első és utolsó napok programja némileg módosulhat. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják. Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

Csomagolás Hozhatsz magaddal 1 db maximum 10 kg-os feladott poggyászt, és 1 db maximum 40x30x20 cm-es és maximum 8 kg-os kézipoggyászt. Fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. Tedd ezeket a feladott poggyászba! A kézipoggyászban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet, a nagyobbakat tedd a feladott poggyászba! A repülőn minden nagyon drága, ezért a folyadékellátást úgy oldjuk meg, hogy a kézipoggyászába mindenki betesz egy teljesen üres kulacsot, amelyet a biztonsági ellenőrzés után a tranzit mosdójában megtöltünk vízzel (ez teljesen legális!). Az utazás során többször kell magunkkal vinnünk a teljes felszerelésünket rövidebb távokon a városokon belül. Ezért kényelmes, könnyen hordozható hátizsákba pakolj. Praktikus okokból hozz minél kisebb és könnyebb poggyászt magaddal! További információk, részletes tájékoztatás a [www.bud.hu] oldalon.

Egészség és biztosítás Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, erős antibiotikum, görcsoldó, többféle hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól teljesen eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, rosszullétet. A szúnyogok által terjesztett Dengue-láz előfordul az országban, ennek megelőzése szúnyogcsípés elleni védekezéssel (hosszú ruházat, szúnyogháló, rovarriasztók) lehetséges. Egészségügyi ellátás & biztosítás: Egészségügyi ellátás szempontjából Vietnám elmaradott; nem jó a gyógyszerellátottság sem. Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással. Ezt a Részvételi díj nem tartalmazza! Higiénia: A túra során korlátozottak a tisztálkodási lehetőségeink, de a vonatos éjszaka kivételével minden este lehetőség van zuhanyzásra. Érdemes kézfertőtlenítőt és nedves törlőkendőket magunkkal vinni. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltások: covid-19, hepatitis-A, hepatitis-B, hastífusz, meningitisz.

Elektromos áram Vietnámban a Magyarországon megszokott feszültség és aljzat használatos, azonban gyakran előfordulnak áramkimaradások. Eszközeink akkumulátorait szállásainkon feltölthetjük. Érdemes egy egyszerű elosztót magunkkal hoznunk.

Étel, ital Utunk szervezetten önellátó, ami azt jelenti, hogy néha szánunk időt vásárlásra a helyi piacokon vagy élelmiszerboltokban. A bolti élelmiszerek ára a Magyarországinál alacsonyabb; olcsó kifőzdékben és éttermekben kb. 5-7 euróért étkezhetünk. Kizárólag palackozott víz fogyasztható, amely mindenütt kapható. Másfél liter palackozott víz ára 0,5 euró.

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2023-ban megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled.

Gyalogtúrák Utazásunk komoly túrát nem tartalmaz, inkább csak hosszabb sétákra kell számítani.

Időjárás Az ország egész területén és az egész év folyamán 20-35°C között mozog a hőmérséklet, északon szubtrópusi, míg délen tropikus a klíma. A hegyvidéki területeken hűvösebb időre is számítanunk kell. Esőre (főleg záporokra) fel kell készülnünk, ezért legyen nálunk esőkabát vagy kis esernyő.

Kommunikáció Vietnámban változó mértékben tudjuk magunkat angolul megértetni, fel kell készülni az alternatív kommunikációs formákra. A magyar mobilszolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel, azonban Vietnám nem része a szabályozott roaming díjszabásnak. Az aktuális forgalmi díjakról tájékozódj mobilszolgáltatódnál. Időeltolódás: +6 óra.

Kulturális sokk Vietnám szegény ország, ennek megfelelő az infrastruktúra állapota és az életszínvonal is, ami esetenként megrázó lehet. Öltözködés tekintetében a nyári ruházat — rövidnadrág, rövid ujjú póló — általában elfogadott, a vallási épületeknél viszont hosszú nadrág vagy szoknya, és a hasat plusz vállat takaró felső rész szükséges! A templomokba és magánházakba való belépés előtt lábbelinket le kell vennünk. Vietnámban sajnos jellemző a gyermekkoldulás és gyermekmunka. A legfontosabb szabály, hogy nem szabad pénzt adni a gyermekeknek, hiszen ezzel csak fenntartjuk a további iskolakerülést — a szülők egyetértésével vagy éppen annak ellenére —, és finanszírozzuk ezt az „iparágat” (amíg van kereslet, addig lesz kínálat). Sokkal többet segítünk, ha komplex programokat nyújtó szervezeteket támogatunk, amelyek valódi változást érhetnek el — de helyben is segíthetünk, pénz helyett tollat/füzetet vagy élelmiszert adva.

Létszám Minimum létszám: 8 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk elindítani a túrát! Maximum létszám: 15 fő.

Szállások Utazásunk 11 éjszakájából kettőt repülőn, egyet pedig vonaton fekvőkocsiban utazással töltünk. A többi 8 éjszakán hostelekben és vendégházakban alszunk. A célterület lehetőségei nagyban különböznek a fejlett világétól: a szállások egyszerű színvonalúak és nem minden esetben tiszták. Előfordulhat, hogy nem mindenkinek jut azonos minőségű fekhely; emeletes ágyas és franciaágyas elhelyezésre is számítani kell.

Szükséges felszerelés Útlevél, esőkabát, WC-papír, törölköző, gyógyszerek, szandál/papucs, zárt cipő, fejfedő napszúrás ellen, napkrém, napszemüveg, kézfertőtlenítő gél, füldugó, nedves törlőkendő, szúnyog riasztó spray, hosszúnadrág vagy szoknya és kendő templomok látogatásához, kishátizsák a napi programokhoz, szájmaszk.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől teljesen eltérő szokások, világnézet, életritmus, értékrend és vallás van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során olykor váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezetők természetesen mindent megtesznek annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük társaikra, és nem szabad szemetelniük.

Túravezetés A túravezető feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést, és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztos lehetsz benne, hogy megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Utazás és közlekedés Hagyományos és diszkont légitársaságokkal repülünk Budapesttől Ho Si Minh-városig és Hanoitól Budapestig, valamint belföldön Ho Si Mihn — Da Nang és Da Nang — Hanoi útvonalon. Amennyiben a jelzettől eltérő repülőtérről indulunk / repülőtérre érkezünk, az eredeti városból / városba transzfert biztosítunk. A szárazföldi közlekedéshez főleg buszokat és kisbuszokat használunk, egy éjszakát pedig vonaton fekvőkocsiban töltünk.

Útiokmányok Magyar állampolgárok csak vízum birtokában utazhatnak Vietnámba, melynek beszerzését irodánk intézi, a vízum és az ügyintézés költségeit a részvételi díj tartalmazza. A vízumhoz szükség van: tervezett kilépéstől számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevélre, valamint 1 db minimum 350 x 450 pixel élhosszú fehér hátterű színes elektronikus igazolványképre. Ezekről mindenki maga köteles gondoskodni.

Valuta Vietnám hivatalos fizetőeszköze a dong (1 HUF = kb. 70 VND). Költőpénznek legcélszerűbb euró kivitele, melyet a repülőtéren és a nagyobb városokban válthatunk át dongra. Mivel utazásunk során csak elvétve találunk bankautomatákat, a bankkártyás fizetés pedig szinte ismeretlen, készpénz kivitele célszerű euró formájában. Ajánlott költőpénz: kb. 200-250 euró.

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Túravezető
Fenntartjuk a jogot a túravezető személyének megváltoztatására!
Udvardi Tamás
Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza az összes nemzetközi- és belföldi repülőjegyet, a repülőtéri- és egyéb illetékeket, 1 db, maximum 10 kg-os feladott poggyászt, és 1 db, maximum 40x30x20 cm-es és maximum 8 kg-os kézipoggyászt; a Vietnámon belüli összes utazást vonattal, busszal, kisbusszal, hajóval és egyéb járművekkel; 8 éjszaka szállást hostelekben és vendégházakban reggelivel; a Tájékoztató szerinti programokat és belépőjegyeket; a vietnámi vízum árát és a teljeskörű vízumügyintézést; egy üdvözlő italt; az utazásszervezést és a magyar nyelvű túravezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza a további étkezést.