Zsákbamacska

Zsákbamacska

kedvezményekkel akár:
188.700 Ft
csökkentett áraink
Törzsutas kedvezménnyel: 199.800 Ft
26 éves kor alatt: 188.700 Ft
teljes részvételi díj:
222.000 Ft
mit tartalmaz?
2024.11.23. — 2024.11.26.

Zsákbamacska 2024.11.23. — 2024.11.26.

Meglepetés-hosszúhétvége valahol Európában (lásd a lenti térképet)

felveszem a bakancslistámra! Szeretnék jelentkezni! ajándékba adom!
Neked szinte mindegy is az úti cél, csak új helyeket szeretnél felfedezni, új ízeket, illatokat érezni, új embereket megismerni? Akkor van egy remek ötletünk számodra! A korábbi sok-sok Zsákbamacska sikerén felbuzdulva márciusban ismét elmegyünk „a valahova”. Ne is kérdezd, hogy hova, ez titok! És különben is, aki kíváncsi, hamar megöregszik! Annyit megsúgunk, hogy egy olyan, Magyarországgal nem szomszédos országba utazunk, amely közvetlen repülőjárattal elérhető Budapestről és ahova magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvánnyal korlátozások nélkül beléphetnek (ennek vizuális megfelelőjét látod a lap alján térképen). Tarts velünk, és fedezd fel… öhm… na, hát a meglátogatott térség szépségeit!

Mielőtt tovább olvasol, engedd meg, hogy megválaszoljam azt a két kérdést, ami most motoszkál benned!
— Én azért nem mindenhova vágyom. Mi lesz, ha a választott célterületre nem szeretnék elutazni?
— Ez érthető, éppen ezért a jelentkezés során megadhatod, hova nem szeretnél jönni. Ha mégis ilyen területre vezetne utunk, felhívunk és eldöntheted, hogy mégis velünk tartasz-e, vagy teljes visszatérítést kérsz.
— Oké, világos. És mikor tudom meg, hogy hova megyünk és mi lesz a pontos program?
— Ez attól függ, mennyire vagy bevállalós. A jelentkezés során jelölheted, hogy 5 nappal indulás előtt, vagy csak a találkozókor szeretnéd megtudni az úti célt. A „Tudnivalók” kezdetű részt, valamint a találkozási- és visszaérkezési időpontokat és helyszíneket indulás előtt 5 nappal mindenképp megküldjük neked emailben.
🏕️ Inkább egy vadregényesebb zsáqba-kaland vonz? Kattints ide!

🗺️ Vagy távolabbi ismeretlen vizekre eveznél? Akkor a zsákbatigrist éppen neked találtuk ki!
Felejthetetlen élményt adott a téli táj szépsége, a vastag hóval borított fenyvesek, befagyott tavak látványa. Tiszta, csendes, érintetlen természet. Ezt csak átélni lehet!
Kisebb fenntartásokkal viszonyultam █████████hoz, azonban a meglátogatott helyszínek és a jó társaság feledtette minden kezdeti aggodalmamat. Tetszett a szállás felszereltsége és elhelyezkedése, illetve a városok közötti közlekedés. Remélem hamarosan újból részt vehetek egy ehhez hasonló élményekkel teli túrán.
Azt szeretem a legjobban a qalandaros utakon, hogy a jó csapat egy akkora pluszt ad az egyébként is tartalmas programokhoz, ami miatt mindig szívesen fogok veletek utazni, mindegy az úti cél!
Csodás természeti adottságok és vidék, rengeteg nevetés! Nagyon élveztem ezt a zsákbamacska ötletet, a várakozást is, várom, hogy újra jöhessek majd!
Tökéletesen kihasználtuk az utazás minden percét. Szuper volt a szervezés, a kisbuszok, a pontosság, kedvesség. Bármikor eljönnék veletek bárhova! Még így is, hogy Zsákbamacska volt! Ügyesek vagytok, csak így tovább! Jövünk máskor is, vigyázzatok!
Térkép
Utazási tájékoztató

2024. november 23., szombat ██:██-kor találkozunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján a 70. számú csomagfeladó pult előtt, ahonnan közvetlen, menetrendszerinti járattal érjük el ███████ repülőterét. ████ ███ ███████ ████ ██ █████ █████ ███████ ████ ██████ ██████ ████ ███ █████ █████ ████ ███ ████ ████ ███ ████ ███ █████ █ █ ███████ ██████, ████████ █████ ████████ ██ ████ ██████ ██████ ███████ ███ █ ████ ████ ████████.

2024. november 24., vasárnap Korán kelünk, hiszen ███████ ███████ █████ █████████ ████████ ████████ elbűvölő ███ █████ ██████ ████████ ██████ ██ ████ ███ ███████ ██ ███ █████ ████████ ████ ██████ ███████ █████ ███████ ████████████ ████ ███ ███ ██████ ████ ████ ████████████ megpihenünk, ███████ ██████ ██████ █████████ █ ██████ ███ █████ ██ ███████ ███ ██████ ██████ ██████ ███████. ███████████ ██████████ ████ ███ ████████ █████ ████ ███ █ ██████ ██████ ███████ maradandó élmény lesz számunkra! ██ ███ ████████ █████ █████ ██████ ███████████ ███████ █████ ███ ██████ █████ ███████ ██████ ████ ██████ ████████ █████ lassan sötétségbe burkolóznak ████████ █████ ████.

2024. november 25., hétfő Napunk indításaként ███ ███████ ████ ███████ ███ ████ ████████. █████ █████ ██████████ ████████ █████ ██████ ████████ ████ ████ ████████nak is nevezett ██████████ ████ ███████ ████ ████████ █████ ███ ██████ ████ ████ █████ ██████ ██████ ████ ███████ ███████ █████ mélyebb megismerésével töltjük ████████████ ████ ████ ██████ ████ ████████ ██████ ██████ ███████ ██████ ███████, ███ ██████ ████ █████. ███████ ████ ████ ██████ lehetőségünk lesz megkóstolni ███████ █████████ ████████ ████████ ████████ ███████ ████ ████████ ███████ ████ ████ ██ ██████ ███ ██████ ██ ██ ██ █████ ███████ █████████ ████. ██████ ███ █████████ ███ █████ ██████ █████████ ███████ ma is látszik ████ █ ███████ █████ ████ █████ ██ █████ ██████.

2024. november 26., kedd ███████ ██████ ████████, először ███ ███ ██ █████████ ████ ███████ ███ ███████ ██████ ████████ ███ ██████ megtanuljuk a különböző ██████████ ███ ████ ██████ ███████ ██████ ████ ████████ ███████ ██████ ███████ ██████ █████ ███ █████. ██ ██████████ ███████ █████ ██████ █████ könnyfakasztóan gyönyörű ██████ ████ █████ ███ ███ ███████ █████ █████ █████ ███████ ████████ █████ █████ ████████. ███████████ ███████ ████ ██████ visszautazunk ███████████ █████ ██████ ████████ ██ ████████ █████ ████████ █████. Elbúcsúzunk szeretett ████ ██████ ███ ██████ ███████ ██, █████ ███████ ███████ érkezünk Budapestre.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat A jelentkezéssel tudomásul veszed, hogy csak indulás előtt 5 nappal küldjük el neked az itt található tudnivalók pontos úticélhoz és programhoz illesztett, aktualizált változtatát, valamint a találkozási- és visszaérkezési időpontokat, helyszíneket. Ez elegendő információval szolgál számodra a pakoláshoz, készüléshez. Tudomásul veszed továbbá, hogy az úti célt és a programot tartalmazó leírást túravezetőnk csak a találkozókor fogja kiosztani, arról bővebb előzetes információid nem lesznek. Amennyiben nem szeretnél teljes meglepetést, jelentkezéskor kérheted, hogy a pontos programot és úticélt tartalmazó leírást is küldjük meg neked a többi információval együtt, indulás előtt 5 nappal.

Figyelem! Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A repülőjáratok pontos indulásától függően az első és utolsó napok programja némileg módosulhat. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések, vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják.

Csomagolás Feladott poggyászt nem viszünk magunkkal. Csak és kizárólag 1 darab kézipoggyászt hozhatsz magaddal, melynek maximális mérete 40×30×20 cm lehet, súlya nincs korlátozva! Ebben mindennek benne kell lennie, tehát nem lehet pluszban sem fényképezőgép, sem laptop, sem retikül, sem övtáska, semmi! Rendkívül fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át, mert nagyon szigorúan veszik őket, és túllépésükkor megtagadják az adott csomag szállítását! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. A kézipoggyászban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet (tehát pl. egy félig üres 200 ml-es tusfürdő NEM oké, egy teli 100 ml-es viszont igen). Minden folyadéknak számít, ami nem teljesen szilárd (fogkrém, kézkrém, naptej, stb.). Ezeket mind együtt bele kell tenni egy maximum 1 liter űrtartalmú zárható zacskóba, és úgy a kézipoggyászba. A repülőn minden nagyon drága, ezért a folyadékellátást úgy oldjuk meg, hogy a kézipoggyászába mindenki betesz egy teljesen üres kulacsot, amelyet a biztonsági ellenőrzés után a tranzit mosdójában megtöltünk vízzel (ez teljesen legális!). További információk, részletes tájékoztatás a [www.bud.hu] oldalon.

Egészség és biztosítás: Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, kisebb rosszullétet. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltás: covid-19.

Étel, ital Utunk szervezetten önellátó, ami azt jelenti, hogy néha szánunk időt vásárlásra a helyi piacokon vagy élelmiszerboltokban. Ebédelni lesz lehetőségünk helyi kifőzdékben vagy utcai árusoknál, vacsorát pedig szállásunkon készíthetünk magunknak, vagy igény szerint beülhetünk egy közeli étterembe.

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2024-ben megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled.

Gyalogtúrák Utazásunk során előfordulhatnak könnyebb gyalogtúrák, melyek átlagos fizikai felkészültséggel könnyedén teljesíthetőek.

Időjárás Itt tekintheted meg a várható időjárást.

Kommunikáció Leginkább az angol nyelvet használhatjuk. A magyar mobilszolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel.

Létszám Minimum létszám: 8 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk elindítani a túrát! Maximum létszám: 20 fő.

Szállások Utazásunk 3 éjszakáján vendégházakban vagy hostelekben szállunk meg, melyekben közös fürdőszoba található. Előfordulhat, hogy egyes szállásokon nem mindenkinek jut azonos minőségű fekhely, emeletes ágyas és franciaágyas elhelyezésre is számítani kell.

Szükséges felszerelés Érvényes személyazonosító igazolvány, meleg ruházat, törölköző, fürdőruha, gyógyszerek, kézfertőtlenítő gél, szájmaszk.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől teljesen eltérő szokások, világnézet, életritmus, és értékrend van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társaikra és tilos szemetelniük.

Túravezetés A túravezető feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést, és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztos lehetsz benne, hogy megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Utazás és közlekedés Diszkont légitársaságokkal repülünk Budapesttől ██████ig és ████████tól Budapestig. Amennyiben a jelzettől eltérő repülőtérről indulunk / repülőtérre érkezünk, az eredeti városból / városba felár nélkül transzfert biztosítunk. Ételt, italt a repülőjáratokon nem kapunk, érdemes a kézipoggyászban néhány szendvicset magunkkal hoznunk. ██████n belül bérelt autókkal és/vagy hajóval, vonattal és busszal közlekedünk. Előfordulhat, hogy egymástól eltérő típusú bérautókat kapunk.

Útiokmányok Magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvánnyal utazhatnak ██████ba.

Valuta Készpénz kivitele javasolt euró formájában; bankkártyával nem mindenhol fizethetünk.

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Túravezető
Fenntartjuk a jogot a túravezető személyének megváltoztatására!
Qsz-Qsz
Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a repülőtéri- és egyéb illetékeket, 1 db max. 40×30×20 cm-es kézipoggyászt; a(z) ███████n belüli összes utazást bérelt autóval (üzemanyaggal és egyéb járulékos költségekkel együtt) és/vagy vonattal, busszal és hajóval; 3 éjszaka szállást egyszerű vendégházakban vagy hostelekben; a belépőjegyeket; az utazásszervezést és a magyar nyelvű túravezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza az étkezéseket, valamint az utasbiztosítást.
Velünk tartanál?
A jelentkezés előfeltétele a fenti utazási tájékoztató elolvasása és egy azzal kapcsolatos rövid teszt kitöltése.
Jelentkezési határidő: 2024.10.27.
Előleg: 88.800 Ft, mely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék fizetési határideje: 2024.10.24.