Japán — cseresznyevirágzás

Japán — cseresznyevirágzás

kedvezményekkel akár:
1.245.801 Ft
csökkentett áraink
Early Bird kedvezménnyel: 1.392.366 Ft
Törzsutas kedvezménnyel: 1.319.083 Ft
Összevonva vagy 26 éves kor alatt: 1.245.801 Ft
teljes részvételi díj:
1.465.648 Ft
mit tartalmaz?
2025.03.26. — 2025.04.06.

Japán — cseresznyevirágzás 2025.03.26. — 2025.04.06.

Vonatos körutazás a felkelő nap országában

felveszem a bakancslistámra! Szeretnék jelentkezni! ajándékba adom!
Early bird! Jelentkezz legkésőbb 2024.07.15-ig és repülj rá az extra 5% kedvezményre!
Japán egy rendkívül sokrétű és változatos ország, ahol az ősi hagyományok és a modern technológia egy varázslatos — és olykor a nyugati ember számára teljesen érthetetlen — egyveleget alkot. Ázsia talán legkülönlegesebb országa Japán: mindig tartogat számunkra meglepetéseket, ugyanakkor megigéz egzotikus mivoltával. Barangolunk a világ legnagyobb betondzsungelében, megcsodáljuk a világhírű cseresznyevirágzást Kiotóban, csobbanunk onszenekben, száguldunk sinkanszennel, gésák után kutatunk Gionban, megtanulunk a helyiek módjára pálcikával falatozni… Fedezd fel velünk Te is a Felkelő Nap országát!
Egy másik világba csöppentem (életmód, kultúra), sokat lehet tanulni a japánoktól (többek között pontosságot, mások iránti tiszteletet, tisztaságot). Jó lenne, ha minél többen jutnának el ebbe a távol-keleti országba!
Pontosan arról szólt, amit szerettem volna megnézni, megtapasztalni Japánban: finom ételek, nyüzsgő nagyvárosok, gyönyörű vidék, ismeretlen-érdekes szokások. Bepillanthattam ebbe a távoli, de vonzó világba, és minden percét és mozzanatát imádtam!
Csodálatos, lenyűgöző, de egyben „megterhelő”. Nehéz feldolgozni azt a rengeteg ízt-hangot-életritmust, ahogy a nagyvárosokban élnek! A vidéki nyugalom és környezet lélegzetelállító volt!
Örök emlék lesz a Fudzsinál látott misztikus hangulatú Szengen-dzsi, az Arany Pavilon ragyogása és a varázslatos Fushimi Inari! Hosszú időre feltöltődött a lelkünk a sok szépséggel!
A kevesebb több! — Ezen az úton tapasztaltam meg, hogy mit jelent „szívet gyönyörködtető” helyeken megállni egy pillanatra, a jelenben lenni, és azt gondolni, hogy megállt az idő, semmi nem számít, csak a szépség, a harmónia és az örökkévalóság.
Japánra igaz, az egyszerűség gyönyörködtet. Az ország, ahol tökéletesen biztonságban érezheti magát az ember. Az ország, ahol többet érnek a külsőségeknél a belső értékek.
Galéria Térkép
Utazási tájékoztató

2025. március 26., szerda — こんにちは! Várhatóan a délelőtti órákban találkozunk Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának indulási szintjén a csomagfeladó pultok előtt, majd átszállást követően továbbrepülünk Japán felé.
Az éjszakát repülőn utazással töltjük.

2025. március 27., csütörtök — Ismerkedés egy negyvenmilliós várossal Várhatóan a délutáni órákban érkezünk Tokió valamelyik repülőterére. Bevonatozunk a központba, letesszük csomagjainkat, és felfedező városnézésre indulunk a világ legnagyobb városában. Elsőként Aszakusza városrészbe látogatunk, ahol a főváros legrégebbi buddhista temploma, a Senso-ji szentély és az Ötemeletes Pagoda vár ránk. Innen átmetrózunk a Sindzsuku-negyedbe, ahol egy felhőkarcoló tetejéről, kétszáz méteres magasságból is megszemléljük az alattunk elterülő sokmilliós metropoliszt. Bejárjuk a körülöttünk fekvő városrészt, amely Tokió városirányítási központja (és egyben piros lámpás negyede), majd a szállásunkra utazunk.
Szállás: hostel (3-4 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után két éjszakát töltünk.

2025. március 28., péntek — Tokió arcai Hajnalban a „Japán konyhájaként” emlegetett, egykori Tsukiji halpiacra látogatunk, ahol rengeteg különleges tengeri ételt kóstolhatunk meg reggeli gyanánt. Ezután a híres Ginza utcát, Tokió első számú bevásárlóutcáját vesszük célba: a Nissan-kereszteződésnél az autómárka jövőbeli modelljeit, a Ginza-6 épület tetejéről pedig a környék panorámáját csodálhatjuk meg. Következő megállónk a város központi parkja, ahol cseresznyevirágzás idején hagyományosan a fák tövében fogyasztjuk el ebédünket — nem kevés helyi lakos társaságában. Délután következik a Nemzeti Múzeum, ahol rengeteg japán műremek található: festmények, szobrok, vallási tárgyak, fegyverzetek, maszkok... Nem messze található Akihabara, az elektronikai kütyük és az anime fellegvára, ahol mi is elveszünk kicsit a játéktermek és áruházak forgatagában. Mai utolsó látnivalónk Sibuja, vagyis a világ legforgalmasabb csomópontja, ahol óránként százezer ember fordul meg!
Szállás: hostel (3-4 fős szobák).

2025. március 29., szombat — Pillantás a tavaszi színekben pompázó Fudzsira Reggel vonattal Fudzsiszan településre utazunk, amely közvetlenül a világ talán „legtökéletesebb” hegye alatt terül el. Ellátogatunk a Szengen-templomhoz, a szent vulkánra vezető ősi Yoshidaguchi zarándokút kezdőpontjához; majd a városból kiérve a Kavagucsi-tó partján találjuk magunkat. Szép idő esetén a tóban tükröződő Fudzsi egyike a Föld legismertebb látképeinek! Körbesétálunk egy kis öblöt, és felvonó segítségével a városka fölé magasodó hegy tetejéről is megcsodáljuk a „japán Olümposzt”. Visszaérve a városba meglátogatjuk azt a híres üzemet, ahol a Fudzsi forrásainak vizét használva tizenöt generáció óta készít szakét egy család: megismerkedünk a rizsbor-főzés fázisaival és többféle nedűt meg is kóstolhatunk!
Szállás: motel (2-4 fős szobák).

2025. március 30., vasárnap — Kisvonatokkal, kedves kertek között Kiotóig Kora hajnali ébresztő után a Chureito pagodához utazunk, hogy a felkelő nap fényében is megcsodálhassuk a hófödte hegyóriást. Innen helyi szerelvényekkel, rendkívül változatos tájakon haladva, ismeretlen apró falvak és rizsföldek között zakatolva, lassú tempóban utazunk Kiotóig. Estére érkezünk Japán ősi fővárosába. Még ma is itt érthetjük meg legjobban, miről is szól Japán! Itt minden megtalálható, amit az ember a Felkelő Nap Országáról elképzel: ősi templomok, színes kapuk, gyönyörű kertek… Kiotó a világ egyik legjelentősebb kulturális központja, egy szinten említhető Rómával, Párizzsal, Londonnal. A „Béke Fővárosa” így mindenképpen az egyik kiemelkedő célpontja élménytúránknak.
Szállás: szálloda (4 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után négy éjszakát töltünk.

2025. március 31., hétfő — Kiotó, a Béke Fővárosa Már napfelkeltekor elhagyjuk szállásunkat, hogy minél többet láthassunk a városból. Elsőként a leghíresebb Zen templomegyütteshez, a Daitokudzsihoz utazunk. Szinte egy külön világba jutunk a városon belül: a templomok között művészi természetességgel hullámosra gereblyézett kavicsszőnyegek, és a kínai tájképfestészetet szinte életre keltő kiskertek találhatók, lenyűgöző harmóniát alkotva. Ebéd után folytatjuk városnéző túránkat: ezúttal Kiotó talán leghíresebb épületét, az Arany Pavilont vesszük célba. A kis tó partján épült, aranylemezzel borított épület látványa szavakkal leírhatatlan, így erre nem is teszünk kísérletet... Miután kellőképpen kicsodálkoztuk magunkat, továbbutazunk az Arasijama bambuszerdőhöz, hogy egy rövid sétát tegyünk a hatalmas, hajladozó bambuszfák alatt. Este kedvünk szerint ismerkedhetünk tovább a várossal, vagy meglátogathatunk egy remek onszent (japán termálfürdőt).
Szállás: szálloda (4 fős szobák).

2025. április 01., kedd — Kiotó, ahogy elképzelted Korai reggeli után ismét Kiotó felfedezésére indulunk. Elsőként a VIII. században alapított Fusimi Inari nagyszentélyhez látogatunk, mely minden Japán inari főszentélye. Ismertségét az a több kilométer hosszan húzódó ösvény adja, amely fölött több ezer vörös torii ível át, köztük elszórva pedig megszámlálhatatlanul sok kő rókaszobor található. Mi is végigkövetjük az ösvényt, melynek végén teaházak és egy kis vízesést is rejtő barlang vár minket. Innen egy másik útvonalon ereszkedünk le, és a 24 templomból álló Tofukudzsi zen kolostor érintésével jutunk vissza a városba. Ezután a Szandzsúszangen-dó szentély következik, mely Kannon istennő 1001 darab, fából készült szobrát rejti, majd a város valódi spirituális központjába, a szent forrás köré épült Kijomizudera templomba látogatunk: ez a templom Kiotó fölé, egy domboldalra épült, és tizenöt méter magas oszlopokon áll! A továbbiakban szabadprogram keretében folytathatjuk az ismerkedést a várossal. A közelben található a híres Nishiki piac, ahol a legvadabb dolgokat is megkóstolhatjuk, illetve egy szinte bazárszerű labirintusban kóborolhatunk a boltok és standok között.
Szállás: szálloda (4 fős szobák).
Gyalogtúra táv: 8 km; szint: fel 250 m, le 250 m.

2025. április 02., szerda — Kiotó, a japán kultúra szíve Napunkat Ginkakudzsinál, az Ezüst Pavilonnál kezdjük. Az Aranypavilon mintájára ezüstfóliával akarták bevonni, ez végül is nem történt meg, pusztán neve emlékeztet a hajdani szándékra. A hozzá tartozó fenséges, egyedülálló díszkertben teszünk egy sétát, majd a — remélhetőleg már virágzó — cseresznyefákkal gazdagon díszített császári palota kertjébe látogatunk, mely népszerű piknikező- és sétálóhely a helyiek körében. Következő állomásunk a Csionin szentély, amely a buddhizmus legnépszerűbb japán szektájának, a Dzsodónak (Tiszta Föld) “Vatikánja”. Az irányzat alapítójának, Honennek emlékére építették, aki itt tanított, majd böjtölt haláláig. Megnézzük a tekintélyes méretű templomkaput, amely a legnagyobb Japánban. Ezután a Gion negyedben, Japán egyik legexkluzívabb gésanegyedében teszünk egy sétát, megismerkedve Japán másik, híres/hírhedt jelképeinek történetével. Bár a gésák száma mára jelentősen lecsökkent, a negyed még mindig híres a tradicionális építészet és szórakoztatás megőrzéséről. Végül — utolsó kiotói templomunkként — a lampionokkal misztikusan kivilágított, színpompás Jaszaka-szentélyhez látogatunk, majd visszatérünk szállásunkra.
Szállás: szálloda (4 fős szobák).

2025. április 03., csütörtök — Nara: ősi főváros szarvasokkal és gigantikus bronzbuddhával Reggel elhagyjuk kiotói szállásunkat és egy rövid vonatozást követően érkezünk Narába, Japán első fővárosába. Besétálunk a rengeteg őznek is otthont adó hatalmas Nara-koen parkba, ahol a város legfontosabb látnivalói találhatóak, és a félelmetes őrszobrokkal díszített hatalmas Nandai-mon kapun keresztül jutunk a nem kevésbé hatalmas Tódaidzsi templom elé. Ez a világ legnagyobb fából készült építménye, ám ennél is fontosabb tulajdonsága, hogy otthont ad a világ legsúlyosabb bronzszobrának, a gigantikus lótuszvirágon trónoló híres Nagy Buddhának, melynek orrlyukán átbújva elérhetjük a megvilágosodást! Ezután felkeressük a Nigatsu-do templomot is, ahonnan remek kilátást kapunk egész Narára; majd rövid sétával térünk vissza a vasútállomásra. Ezúttal egy hosszabb utazás vár ránk: este érkezünk Mijadzsimagucsi településére, a hasonló nevű szigetre induló komp kiindulópontjához.
Szállás: apartman (4-5 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után két éjszakát töltünk.

2025. április 04., péntek — Túra Mijadzsima lebegő torija mögött Mai napunkat Mijadzsima szigetének felfedezésével töltjük. Elsőként a sziget leghíresebb jelképét, az Icukusima-szentély „lebegő toriját” vesszük célba, majd sétálunk a körülötte elterülő faluban: láthatunk egy csodálatos ötemeletes pagodát és felkeressük az ötszáz Buddha-szoborral büszkélkedő, ezerkétszáz éves Daishoin templomot, melyben néhány éve a Dalai láma is tiszteletét tette. Ezután túrázni indulunk: célunk a sziget legmagasabb pontjának elérése, ahonnan páratlan panoráma kínálkozik a körülöttünk elterülő szigetvilágra, és a főszigeti Hirosimára is. Utunk során több szobrot és szentélyt érintünk, valamint megfigyelhetjük a helyi élővilágot is: várhatóan igen sok őzzel és majommal találkozunk. Késő délután érkezünk vissza a hajóállomásra, hogy visszakompozzunk szállásunkra.
Szállás: apartman (4-5 fős szobák).
Gyalogtúra táv: 8 km; szint: fel 550 m, le 550 m.

2025. április 05., szombat — Hirosima, Himedzsi-várkastély, Hi... ja, nem, ... Hazaút! Reggeli után szállásunkat elhagyva a közeli Hirosima városába vonatozunk. A város neve örökre egybeforrt a világ első atombomba-támadásával, amelyre a Béke-park műemlékei és múzeumai emlékeztetnek. Megtekintjük az Atombomba-dómot, megszólaltatjuk a Béke Harangját, és ellátogatunk az támadás történetét bemutató, felkavaró múzeumba is. Délután a világ egyik legmodernebb vonatjával, a hihetetlen sebességgel száguldó sinkanszennel utazunk tovább: a következő kétszázötven kilométert röpke egy óra alatt magunk mögött tudjuk! Himedzsi városában szállunk le gyorsvonatunkról, hogy megcsodáljuk Japán leghíresebb várkastélyát, a csaknem hétszázötven éves Himedzsidzsót, mely az UNESCO Világörökség része. A fából emelt Himedzsi-kastély a külseje után kapta a Fehér Kócsag (Siraszagi) nevet, s legkülönlegesebb része a központi bástyához vezető utak labirintusa. Késő délután ismét vonatra szállva az ország második legnagyobb városába, Oszakába érkezünk. Repülőgépünk pontos indulásának függvényében még sétálhatunk egyet a belváros nagy sétálóutcáján, a Dotomborin, ahol éttermek, bárok, és mindenféle boltok várnak ránk, mielőtt megcélozzuk a repülőteret. Az éjszakát repülőn utazással töltjük.

2025. április 06., vasárnap — ありがとう! Átszállást követően várhatóan a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A repülőjáratok pontos indulásától függően az első és utolsó napok programja némileg módosulhat. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják. Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

Csomagolás Hozhatsz magaddal 1 db, maximum 15 kg-os feladott poggyászt, és 1 db, maximum 40×30×20 cm-es kézipoggyászt. Ezekben mindennek benne kell lennie, tehát nem hozható pluszban sem fényképezőgép, sem laptop, sem retikül, sem övtáska, semmi! Fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. Tedd ezeket a feladott poggyászba! A kézipoggyászban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet, a nagyobbakat tedd a feladott poggyászba! Az utazás során többször kell magunkkal vinnünk a teljes felszerelésünket a vonatos utazások alkalmával, valamint városokon belül a szállásunkig. Ezért kényelmes, könnyen hordozható nagyhátizsákba, vagy esetleg gurulós táskába pakolj. Praktikus okokból hozz minél kisebb és könnyebb poggyászt magaddal!!

Egészség és biztosítás Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, antibiotikum, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól teljesen eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, kisebb rosszullétet. Egészségügyi ellátás & biztosítás: Egészségügyi ellátás szempontjából Japán fejlett, ám nagyon drága ország. Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással. Ezt a Részvételi díj nem tartalmazza! Higiénia: Minden este lesz lehetőség fürdésre. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltás: covid-19.

Elektromos áram Japánban az „A” típusú aljzat használatos, a hálózat 125 V-os (bővebben: electricaloutlet.org/type-a), átalakítót feltétlenül hozzunk magunkkal! Eszközeink akkumulátorait szállásainkon feltölthetjük.

Étel, ital A részvételi díj az étkezések és az italfogyasztás költségeit nem foglalja magában! Reggeli: Reggel mindenki belátása szerint fogyaszthat hideg élelmet — ehhez annak ellenére érdemes lehet a gyűrődést jól bíró alapanyagokat (kolbászt/sonkát, kemény sajtot) Magyarországról magunkkal hozni, hogy hivatalosan ilyen termékeket tilos bevinni az országba (az ellenőrzés azonban nem jellemző). Szállásainkon alapvető eszközökkel felszerelt konyha áll rendelkezésünkre. Ebéd: Napközben kisboltokban tudunk vásárolni magunknak rizsszendvicseket (onigiri) vagy hagyományos japán egytálételeket (bento). Vacsora: Este rendszerint olcsóbb helyi étkezdékbe, gyorséttermekbe vagy sushibárokba térünk be — figyelmet fordítva arra, hogy a japán gasztrokultúra minél szélesebb spektrumát megismerhessük. Italfogyasztás: Japánban a vezetékes ivóvíz a világon az egyik legjobb minőségű, így nincs szükség ásványvíz vásárlására. Üdítők és meleg italok zavarbaejtően széles választéka elérhető a mindenhol megtalálható automatákból.

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2025-ben megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled.

Gyalogtúrák Utazásunk egyetlen túrája Mijadzsima szigetének csúcsára vezet, mely átlagosan sportos erőnléttel könnyedén teljesíthető. Ezen felül hosszabb városi sétákra kell számítani.

Időjárás Nappal kellemes tavaszi idő, 12-18°C várható. Eső is előfordulhat, ezért hozzunk magunkkal esőkabátot vagy kis esernyőt!

Kommunikáció A hivatalos nyelv a japán, angolul vagy egyéb nyelveken kevesen beszélnek. A magyar mobilszolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel, azonban Japán nem része a szabályozott roaming díjszabásnak, továbbá nem minden európai mobiltelefon használható az eltérő technikai rendszer miatt. Az aktuális forgalmi díjakról tájékozódj mobilszolgáltatódnál. Időeltolódás: utazásunk idején a nyári közép-európai időhöz (CEST) képest +7 óra, a téli közép-európai időhöz (CET) képest +8 óra az időeltolódás — emiatt az első napokban számítanunk kell némi általános fáradtságra és alvási nehézségekre. Készülj erre tudatosan és legyél türelmes magadhoz, amíg szervezeted hozzászokik a változáshoz!

Létszám Minimum létszám: 8 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk elindítani a túrát! Maximum létszám: 20 fő.

Szállások Utazásunk során 10 éjszakán hostelben, apartmanban, motelben és szállodákban alszunk, továbbá 1 éjszakát pedig repülőn utazással töltünk. Japán szállásai alapvetően kis alapterületűek, főként Tokióban. Szállásaink közös fürdőszobával felszereltek, ám néhány este a helyi szokásoknak megfelelően tradicionális közfürdőkben (onszen) is tisztálkodhatunk. Előfordulhat, hogy egyes szállásokon nem mindenkinek jut azonos minőségű fekhely; emeletes ágyas és tradicionális tatamis elhelyezésre is számítani kell. Könnyű, nyári hálózsák javasolt!

Szükséges felszerelés Útlevél, esőkabát/esernyő, nyári hálózsák, papucs, tisztasági csomag, törölköző, gyógyszerek, meleg öltözet, kézfertőtlenítő gél, füldugó, szájmaszk.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől teljesen eltérő szokások, világnézet, életritmus, értékrend és vallás van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társaikra és tilos szemetelniük.

Túravezetés A túravezető feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztosan megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Utazás és közlekedés Hagyományos és diszkont légitársaságokkal repülünk Budapesttől Tokióig és Oszakától Budapestig. Amennyiben a jelzettől eltérő repülőtérről indulunk / repülőtérre érkezünk, az eredeti városból / városba felár nélkül transzfert biztosítunk. Japánon belül főként lassabb helyi vonatokkal — esetenként sinkanszen gyorsvonattal — közlekedünk, melyek magas színvonalúak és tiszták. Általában több átszállással jutunk el úticélunkhoz.

Útiokmányok Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vízum nélkül utazhatnak Japánba.

Valuta Japán hivatalos fizetőeszköze a japán jen (1 JPY = kb. 2,5 HUF). Mivel az utazás alatt nem feltétlen lesz alkalmunk a pénzváltásra, nyomatékosan javasoljuk mindenkinek, hogy itthon szerezze be költőpénzét a hivatalos fizetőeszköz formájában. Készpénz kivitele javasolt, a bankkártyás fizetés nem elterjedt az országban. Ajánlott költőpénz: kb. 40.000 JPY (étkezésre és apróságokra).

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Túravezető
Fenntartjuk a jogot a túravezető személyének megváltoztatására!
Szerdahelyi Zsuzsanna
Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza az összes repülőjegyet, a repülőtéri- és egyéb illetékeket, 1 db max. 15 kg-os feladott poggyászt és 1 db max 40×30×20 cm-es kézipoggyászt; a Japánon belüli összes utazást helyi vonatokkal és sinkanszennel, hajóval és városi tömegközlekedéssel; 10 éjszaka szállást hostelben, apartmanban, motelben és szállodákban; a Tájékoztató szerinti programokat és belépőjegyeket; egy üdvözlő italt; az utazásszervezést és a magyar nyelvű túravezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza az étkezéseket, valamint az útlemondási- és utasbiztosítást.
Velünk tartanál?
A jelentkezés előfeltétele a fenti utazási tájékoztató elolvasása és egy azzal kapcsolatos rövid teszt kitöltése.
Jelentkezési határidő: 2024.09.15.
Előleg: 585.648 Ft, mely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék fizetési határideje: 2025.02.24.