Jezsuita Japán

Jezsuita Japán

kedvezményekkel akár:
1.601.068 Ft
csökkentett áraink
Törzsutas kedvezménnyel: 1.695.248 Ft
26 éves kor alatt: 1.601.068 Ft
teljes részvételi díj:
1.883.609 Ft
mit tartalmaz?
2024.10.25. — 2024.11.05.

Jezsuita Japán 2024.10.25. — 2024.11.05.

Spirituális utazás a 26 mártírt követve Kiotótól Nagaszakiig

felveszem a bakancslistámra! Szeretnék várólistára jelentkezni! ajándékba adom!
1597-ben Oszakából indították útnak azt a 24+2 keresztényt, akiknek egy hónap alatt 1000 km-t kellett rendkívül erőltetett menetben gyalogolniuk kemény téli időjárásban mártíromságuk helyére, Nagaszakiba. Ennek emlékére különleges zarándoklatra hívunk Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes lelkivezetésével. Tapasztaljuk meg, milyen egy sintoista-buddhista országba misszionáriusként megérkezni és megismerkedni a japán világgal! Induljunk el a 26 mártír útján és jussunk el közösen a japán keresztények „fővárosába”, Nagaszakiba. Járjuk be azokat a helyeket, ahol Japánban a XVI. században a kereszténység gyors elterjedésére kegyetlen üldözés, kínzás — sőt, sokszor kereszthalál volt a válasz. Változatos és izgalmas túránk során megismerkedünk még Kiotó legszebb buddhista templomaival és sintoista szentélyeivel — valamint „buddha arcú” Mária szobrokkal, a kakure keresztényekkel és rejtek-templomaikkal... Minden adott hozzá, hogy mély hitélményben legyen részünk a felkelő nap országában.
12 nap (7 munkanap)maximum 18 fő
Garantált indulás!
Egy másik világba csöppentem (életmód, kultúra). Sokat lehet tanulni a japánoktól (többek között pontosságot, mások iránti tiszteletet, tisztaságot). Jó lenne, ha minél többen jutnának el ebbe a távol-keleti országba!
Csodálatos, lenyűgöző, de egyben „megterhelő”. Nehéz feldolgozni azt a rengeteg ízt-hangot-életritmust, ahogy a nagyvárosokban élnek! A vidéki nyugalom és környezet lélegzetelállító volt!
A kevesebb több! — Ezen az úton tapasztaltam meg, hogy mit jelent „szívet gyönyörködtető” helyeken megállni egy pillanatra, a jelenben lenni, és azt gondolni, hogy megállt az idő, semmi nem számít, csak a szépség, a harmónia és az örökkévalóság.
Japánra igaz: az egyszerűség gyönyörködtet. Egy ország, ahol tökéletesen biztonságban érezheti magát az ember. Egy ország, ahol többet érnek a külsőségeknél a belső értékek.
Részletes tájékoztató (PDF) Térkép
Utazási tájékoztató

október 25. — こんにちは! Várhatóan a délelőtti órákban találkozunk Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának indulási szintjén a csomagfeladó pultok előtt, majd átszállást követően továbbrepülünk Japán felé.
Az éjszakát repülőn utazással töltjük.

október 26. — Japán arcai Várhatóan a déli órákban érkezünk Oszaka vagy Nagoja repülőterére, ahonnan vonatra szállva egyből továbbutazunk a „Béke Fővárosába”, Kiotóba. Japán ősi fővárosa a világ egyik legjelentősebb kulturális központja, egy szinten említhető Rómával, Párizzsal, Jeruzsálemmel. Hasonló sokk ér(het) minket, mint 1549-ben Xavéri Szent Ferenc első jezsuita missziós szerzetest, amikor Japán földre lépett. Még ma is itt érthetjük meg legjobban, miről is szól Japán! Itt minden megtalálható, amit az ember a Felkelő Nap Országáról elképzel: ősi templomok, színes kapuk, gyönyörű kertek...
Szállás: hotel (2 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után négy éjszakát töltünk.

október 27. — Kiotó, a Béke Fővárosa Délelőtt az Arasijama bambuszerdőhöz utazunk, hogy egy rövid sétát tegyünk a hatalmas, hajladozó bambuszfák alatt. A csendes séta remek elmélkedési lehetőséget kínál. Ezután Kiotó talán leghíresebb épületét, az Arany Pavilont vesszük célba. A kis tó partján épült, aranylemezzel borított épület látványa szavakkal leírhatatlan, így erre nem is teszünk kísérletet! Miután kicsodálkoztunk magunkat, továbbutazunk a Császári Palotáig, amelybe — ha éppen nem tartózkodik itt a császári család — be is tekinthetünk. Utolsó előtti programként az aratás istenének szentelt, VIII. századi sintoista Shimogamo-szentélybe látogatunk. A nap végén kimerülten érkezünk egy remek onszenhez, ahol megfáradt testünket termálvízzel frissítjük fel. Este közös szentmisén veszünk részt.
Szállás: hotel (2 fős szobák).

október 28. — Kiotó, ahogy elképzelted Korai reggeli után ismét Kiotó felfedezésére indulunk. Elsőként a VIII. században alapított Fusimi Inari nagyszentélyhez látogatunk, mely minden Japán inari főszentélye. Ismertségét az a több kilométer hosszan kanyargó ösvény adja, amely fölött több ezer vörös torii ível át, köztük elszórva pedig megszámlálhatatlanul sok kőből kifaragott rókaszobor található. Mi is végigkövetjük az ösvényt, melynek végén teaházak és egy kis vízesést is rejtő barlang vár minket. Innen egy másik útvonalon ereszkedünk le, és a 24 templomból álló Tofukudzsi zen kolostor érintésével jutunk vissza a városba. Ezután a Szandzsúszangen-dó szentély következik, mely Kannon istennő 1001 darab, fából készült szobrát rejti, majd a város valódi spirituális központjába, a szent forrás köré épült Kijomizudera templomba látogatunk: ez a templom Kiotó fölé, egy domboldalra épült, és tizenöt méter magas oszlopokon áll! A továbbiakban szabadprogram keretében folytatjuk ismerkedésünket a várossal. A közelben található a híres Nishiki piac, ahol izgalmasabb dolgokat is megkóstolhatunk, illetve egy szinte bazárszerű labirintusban kóborolhatunk a boltok és standok között.
Szállás: hotel (2 fős szobák).
Gyalogtúra táv: 8 km; szint: fel 250 m, le 250 m.

október 29. — Kiotó, a japán kultúra szíve Reggeli imánkat egy nagyon különleges zen buddhista helyen, a Zuiho-in-ben kezdjük. Tulajdonosa keresztény imaházként használta ezt a termet egészen addig, amíg a kereszténységet be nem tiltották. A kőkert továbbra is egy keresztet formáz, s egy Mária-szobrot is találunk a kertben jól elrejtve. Lelki feltöltődésünk után Ginkakudzsinál, az Ezüst Pavilonnál folytatjuk napunkat. Az Aranypavilon mintájára ezüstfóliával akarták bevonni — ez végül nem történt meg, pusztán neve emlékeztet a hajdani szándékra. A hozzá tartozó fenséges, egyedülálló díszkertben teszünk egy sétát, majd irány a Csionin szentély, amely a buddhizmus legnépszerűbb japán ágának, a Dzsodónak (Tiszta Föld) „Vatikánja”. Az irányzat alapítójának, Honennek emlékére építették, aki itt tanított, majd böjtölt haláláig. Megnézzük a tekintélyes méretű templomkaput, amely a legnagyobb Japánban. Ezután a Gion negyedben, Japán egyik legexkluzívabb gésanegyedében teszünk sétát, megismerkedve Japán másik, híres-hírhedt jelképeinek történetével. Bár a gésák száma mára jelentősen lecsökkent, a negyed még mindig híres a tradicionális építészet és szórakoztatás megőrzéséről. Végül — utolsó kiotói templomunkként — a lampionokkal misztikusan kivilágított, színpompás Jaszaka-szentélyhez látogatunk.
Szállás: hotel (2 fős szobák).

október 30. — Nara bronzbuddhája és Hirosima békemissziója Reggel elhagyjuk kiotói szállásunkat, s rövid vonatutat követően érkezünk Narába, Japán első fővárosába. Besétálunk a rengeteg őznek is otthont adó hatalmas Nara-koen parkba, ahol a város legfontosabb látnivalói találhatóak. A félelmetes őrszobrokkal díszített hatalmas Nandai-mon kapun keresztül jutunk a nem kevésbé hatalmas Tódaidzsi templom elé. Ez a világ legnagyobb fából készült építménye, ám ennél is fontosabb tulajdonsága, hogy otthont ad a világ legsúlyosabb bronzszobrának, a gigantikus lótuszvirágon trónoló híres Nagy Buddhának, melynek orrlyukán átbújva állítólag elérhetjük a megvilágosodást! Innen Hirosima városába vonatozunk a 320 km/h sebességgel száguldó sinkanszennel. A város neve örökre egybeforrt a világ első atombomba-támadásával, amelyre a Béke-park műemlékei emlékeztetnek. Megtekintjük az Atombomba-dómot, megszólaltatjuk a Béke Harangját és ellátogatunk a támadás történetét bemutató múzeumba is. A nap hátralevő részét a Jezsuita rend Gloria Dei meditációs központjában beszélgetéssel és imával töltjük, ahol a szerzetesektől vacsorát is kapunk.
Szállás: zarándokszállás (1 fős szobák).

október 31. — „A hetedik napon megpihent” Reggeli rutinunk után ismét sinkanszenre szállunk, amely most Kjúsún keresztül egészen Hirado szigetéig repít minket. Megérkezésünk után, sok lépcsőt megmászva a Sei Francisco Xavier Kinenseido templomban szentmisét tartunk. A templom 1913-ban épült annak emlékére, hogy Xavér szerzetes háromszor is járt Hiradoban 1550 körül. A szentmise után elsétálunk szálláshelyünkre, melynek onszenjében van lehetőségünk csendes meditálásra, pihenésre, beszélgetésre.
Szállás: hotel (2 fős szobák).

november 01. — Kisvonatokkal, kedves kertek között Nagaszakiig Reggelink és reggeli imánk után a város fő nevezetességébe, Hirado kastélyába látogatunk. A kastélyt egy kis, lekerekített hegyi félsziget tetején építették, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Hirado-öbölre. Folytatva túránkat kisétálunk a vasútállomáshoz, s egy helyi vonattal a tengerpart mentén, kisvárosok között zakatolunk tovább. Vonatunkból kitekintve Huis Ten Bosch tematikus parkját is láthatjuk, amely holland városképek mintájára épült fel. Célállomásunk Omura, Nagaszaki elővárosa, ahol egy mártíromság emlékének szentelt sírhelyhez zarándokolunk el. A sírban csak a fejek találhatóak meg, mert a kivégzést elrendelők féltek attól, hogy a mártírok feltámadnak, ezért külön sírba temették el a fejeket és a testeket. Nagaszakiba érkezve hajóra szállunk, s néhány órás ringatózás után érkezünk meg a Goto-szigetekre.
Szállás: hotel (1-2 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után kettő éjszakát töltünk.

november 02. —„Ame Maria karassa binno domisu terikobintsu“ Elsőként Lorenzo és Almeida Jezsuita szerzetesek tettek látogatást 1566-ban Uku Sumisada úrnál, s kezdték el misszionáriusi tevékenységüket a szigeteken. Később a Goto-szigetek menedékül szolgáltak azoknak a keresztényeknek, akik Nagaszakiból és környékéről elmenekülve folytatták hitük gyakorlását. Bár a kereszténység 1614-ben be lett tiltva, a szigeteken található mintegy ötven templomban még több mint tíz évig szolgáltak titokban a szerzetesek. Egy izgalmas hajós körút során meglátogatjuk a régi Gorin templomot, amely a nagaszaki térség második legnagyobb fa temploma és jellemző példája az európai és japán kultúra szimultán megjelenésének: belsőépítészetét tekintve elsősorban európai, míg homlokzatában főként japán stílusjegyeket hordoz. Túránk egyik csúcspontja a Wakatsuma szigetén lévő titkos barlang előtt álló Jézus szobor meglátogatása, ahova a kakure keresztények jártak titokban imádkozni. Visszahajózva Fukue szigetére, hosszú napunk zárásaként részt veszünk a helyi egyházközösség szentmiséjén.
Szállás: hotel (1-2 fős szobák).

november 03. — Mocsárba ültetett facsemete Reggel ismét hajóra szállva visszatérünk Nagaszakiba és elzarándokolunk az atombomba-robbantás helyszínére, majd megtekintjük az Urakami templomot és Takasi Nagaj emlékházát. Urakamiban értjük meg igazán, mit jelentett a múltban és most kereszténynek lenni Japánban. Délután szabadidő keretében ellátogathatunk az Oura Katedrálisba, amit a 26 keresztény mártír emléklére építettek 1865-ben — nem sokkal a templom megnyitása után itt jelentek meg a bujdosó kakure keresztények leszármazottjai. Este szentmisén veszünk részt Kelet egykor legnagyobb katedrálisában, az Urakami Szűz Mária-székesegyházban, mielőtt elköltjük búcsúvacsoránkat.
Szállás: hotel (2 fős szobák).

november 04. — „Maradjatok meg szilárdan a hitetekben! Ne hagyjátok megzavarni magatokat!” Reggelink és reggeli imánk után a Huszonhat Mártír Múzeumát járjuk végig, melynek kialakításában Horváth Sándor „Kópé” magyar jezsuita atya is közreműködött. A Mártírok hegyén felállított emlékműhöz megyünk imádkozni, ahol 1981-ben Szent II. János Pál pápa személyesen imádkozott a mártírokért. Repülőgépünk pontos indulásának függvényében egyéni felfedezés mellett lehetőség van túravezetőnkkel egy további katolikus templom és szerzeteslak maradványait meglátogatni, mielőtt megcélozzuk a repülőteret.
Az éjszakát repülőn utazással töltjük.

november 05. — ありがとう! Átszállást követően várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A repülőjáratok pontos indulásától függően az első és utolsó napok programja némileg módosulhat. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják. Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

FIGYELEM! Római katolikus áldozópap kísér bennünket egész túránk során, így folyamatosan van lehetőségünk lelki beszélgetésre, közös imádságra, szentgyónásra, szentmisén való részvételre. Mindezek figyelembevételével nem csak hívő, hanem úton lévő / Istent kereső emberek jelentkezését is örömmel fogadjuk!

Csomagolás Hozhatsz magaddal 1 db, maximum 15 kg-os feladott poggyászt, és 1 db, maximum 40×30×20 cm-es kézipoggyászt. Ezekben mindennek benne kell lennie, tehát nem hozható pluszban sem fényképezőgép, sem laptop, sem retikül, sem övtáska, semmi! Fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. Tedd ezeket a feladott poggyászba! A kézipoggyászban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet, a nagyobbakat tedd a feladott poggyászba! Az utazás során többször kell magunkkal vinnünk a teljes felszerelésünket a vonatos utazások alkalmával, valamint városokon belül a szállásunkig (napközbeni programok esetén csomagmegőrzőket használunk, melyek árát a Részvételi díj tartalmazza). Ezért kényelmes, könnyen hordozható nagyhátizsákba, vagy esetleg gurulós táskába pakolj. Praktikus okokból hozz minél kisebb és könnyebb poggyászt magaddal!

Egészség és biztosítás Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, antibiotikum, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól teljesen eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, kisebb rosszullétet. Egészségügyi ellátás & biztosítás: Egészségügyi ellátás szempontjából Japán fejlett, ám nagyon drága ország. Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással. Ezt a Részvételi díj nem tartalmazza! Higiénia: Minden este lesz lehetőség fürdésre. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltás: covid-19.

Elektromos áram Japánban az „A” típusú aljzat használatos, a hálózat 125 V-os (bővebben: electricaloutlet.org/type-a), átalakítót feltétlenül hozzunk magunkkal, továbbá egy egyszerű elosztó is jól jöhet. Eszközeink akkumulátorait szállásainkon feltölthetjük.

Étel, ital Utazásunk szervezetten önellátó, ami azt jelenti, hogy mindig szánunk időt vásárlásra a helyi élelmiszerboltokban vagy piacokon, sőt számos alkalommal étkezhetünk éttermekben is. Reggeli: A reggeliket a Részvételi díj tartalmazza (néhány szállásunkon adnak, máshol a túravezető gondoskodik róla). Ebéd: Napközben kisboltokban tudunk vásárolni magunknak rizsszendvicseket (onigiri) vagy hagyományos japán egytálételeket (bento). Vacsora: Este rendszerint helyi kifőzdékbe, gyorséttermekbe vagy sushibárokba térünk be — figyelmet fordítva arra, hogy a japán gasztrokultúra minél szélesebb spektrumát megismerhessük. Italfogyasztás: Japánban a vezetékes ivóvíz a világon az egyik legjobb minőségű, így nincs szükség ásványvíz vásárlására — kulacsot viszont érdemes hozni! Üdítők és meleg italok zavarbaejtően széles választéka elérhető a mindenhol megtalálható automatákból.

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2024-ben megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled.

Gyalogtúrák Utazásunk komoly túrát nem tartalmaz, inkább csak hosszabb-rövidebb sétákra kell számítani.

Időjárás Nappal kellemes őszi idő, 12-17 °C várható. Eső előfordulhat, ezért hozzunk magunkkal esőkabátot vagy kis esernyőt!

Kommunikáció A hivatalos nyelv a japán, angolul vagy egyéb európai nyelveken kevesen beszélnek. A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel, azonban Japán nem része a szabályozott roaming díjszabásnak, továbbá nem minden európai mobiltelefon használható az eltérő technikai rendszer miatt. Az aktuális forgalmi díjakról tájékozódj mobilszolgáltatódnál. Időeltolódás: utazásunk idején a nyári közép-európai időhöz (CEST) képest +7 óra, a téli közép-európai időhöz (CET) képest +8 óra az időeltolódás.

Létszám Minimum létszám: 10 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk elindítani a túrát! Maximum létszám: 20 fő.

Szállások Utazásunk során 8 éjszakán hotelekben, 1 estén zarándokszálláson alszunk, további 2 éjszakát pedig repülőn utazással töltünk. Japánban a hotelszobák jellemzően kis alapterületűek és közös fürdőszobával felszereltek. Előfordulhat, hogy egyes szállásokon nem mindenkinek jut azonos minőségű fekhely; tradicionális tatamis elhelyezésre is számítani kell.

Szükséges felszerelés Útlevél, esőkabát/esernyő, fürdőruha, papucs, tisztasági csomag, törölköző, gyógyszerek, meleg öltözet, kézfertőtlenítő gél, füldugó, szájmaszk.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől teljesen eltérő szokások, világnézet, életritmus, értékrend és vallás van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társaikra és tilos szemetelniük.

Túravezetés A túravezető feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést, és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztos lehetsz benne, hogy megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Utazás és közlekedés Hagyományos és diszkont légitársaságokkal repülünk Budapesttől Oszakáig vagy Nagojáig és Nagaszakitól vagy Fukuokától Budapestig. Amennyiben a jelzettől eltérő repülőtérről indulunk / repülőtérre érkezünk, az eredeti városból / városba felár nélkül transzfert biztosítunk. Japánon belül főként sinkanszen gyorsvonatokkal és lassabb helyi vonatokkal közlekedünk, melyek magas színvonalúak, pontosak és tiszták. Általában több átszállással jutunk el úticélunkhoz.

Útiokmányok Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek az országba való belépéstől számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Valuta Japán hivatalos fizetőeszköze a japán jen (1 JPY = kb. 2,5 HUF). Mivel az utazás alatt nem feltétlen lesz alkalmunk a pénzváltásra, nyomatékosan javasoljuk mindenkinek, hogy itthon szerezze be költőpénzét a hivatalos fizetőeszköz formájában. Készpénz kivitele javasolt, a bankkártyás fizetés nem elterjedt az országban. Ajánlott költőpénz: kb. 40.000-50.000 JPY (étkezésre és apróságokra).

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Túravezetők
Fenntartjuk a jogot a túravezető személyének megváltoztatására!
Lakatos Gergely
Sajgó Szabolcs SJ
Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza az összes repülőjegyet, a repülőtéri- és egyéb illetékeket, 1 db max. 15 kg-os feladott poggyászt és 1 db max. 40×30×20 cm-es kézipoggyászt; a Japánon belüli összes utazást sinkanszen gyorsvonatokkal, hagyományos vonatokkal, hajókkal és városi tömegközlekedéssel; 9 éjszaka szállást hotelekben és zarándokszálláson; a Tájékoztató szerinti programokat és belépőjegyeket; az összes reggelit, egy vacsorát és egy üdvözlő italt; az utazásszervezést; a magyar nyelvű túra- és lelkivezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza a további étkezéseket, valamint az útlemondási- és utasbiztosítást.
Velünk tartanál?
A jelentkezés előfeltétele a fenti utazási tájékoztató elolvasása és egy azzal kapcsolatos rövid teszt kitöltése.
Sajnos erre az utunkra már lejárt a jelentkezési határidő, de lehet pont van még számodra egy szabad hely a csoportban!
Amennyiben szeretnél velünk tartani, kérjük írj nekünk a [email protected] címre!