Normandia

Normandia

kedvezményekkel akár:
358.203 Ft
csökkentett áraink
Törzsutas kedvezménnyel: 379.273 Ft
26 éves kor alatt: 358.203 Ft
teljes részvételi díj:
421.415 Ft
mit tartalmaz?
2024.07.06. — 2024.07.10.

Normandia 2024.07.06. — 2024.07.10.

Körutazás a La Manche-csatorna vidékén

felveszem a bakancslistámra! Szeretnék jelentkezni! ajándékba adom!
Normandiában járni olyan, mint egy időutazáson részt venni. Étretat fehér sziklafalai mentén sétálva, a végtelennek tűnő tengert szemlélve ugyanaz a látvány fogad, mint többtízezer éve. Mont-Saint-Michel apátságát felkeresve szinte érezzük, hogy legrégebbi falai ezeregyszáz éve állnak, s ez alatt megszámlálhatatlan zarándokot, szertartást, sőt rabokat is láttak. Rouen középkori utcáit járva a százéves háború és Jeanne d'Arc emléke fogad. Caen híres múzeuma és a normandiai partraszállás helyszínei pedig a múlt század legsötétebb napjait elevenítik fel előttünk.
5 nap (3 munkanap)maximum 18 fő
Garantált indulás!
Nagyon tetszett az egész út, örülök, hogy el tudtam jönni! Érdekesek voltak a különféle múzeumok és gyönyörű tájakon jártunk, megérte ennyit utazni érte!
Néhány sztereotípia Franciaországról: tricolor, beret sapka, bagett, croissant, kir royal, alma cider, camembert, csiga zabálás, égbe szökő katedrálisok és a haute couture. Ezeket mind megcsodáltuk, lefotóztuk, megkóstoltuk, kipróbáltuk, némelyiket megvettük és hazahoztuk. És mennyi minden történt még ezen kívül is. Öt csillagos utazás volt. Merci Qalandar!
Szebbnél szebb helyeken jártunk, minden fáradtság megérte! De amit kiemelnék az egészből az a túravezetők jófejsége, kedvessége, mindenre odafigyelése! Őszintén mondhatom, hogy eddigi nyaralásaim közül itt voltak a legjobb túravezetők!
A vezetők felkészültsége, a helyek szépsége felejthetetlenné tette ezt a négy élményekben és sirályokban gazdag napot. Mont-Saint-Michel utcácskái, Arromanches pontonjai feledhetetlen élményeket hagytak bennem.
Életem egyik legjobb élménye volt az, hogy elutazhattam Franciaországba! Hasznos volt nyelvgyakorlás szempontjából is és tetszettek a programok, melyek közül egynéhány olyan hatást gyakorolt rám, amilyenre nem is számítottam volna!
Ez az út egy átverés! Kulturális túrának tűnik, valójában egy álcázott gasztrotúra. Osztriga, kagyló, tenger gyümölcsei, crepes, fondue, café gourmand, cider és a többi francia finomság, amiről még nem is hallottam. Péter magabiztosan kalauzolt minket a francia gasztronómia tengerén. Mi is volt még? Világörökségek, képeslapvárosok, történelmi emlékek, csodás tengerpartok. Végülis semmi különös, csak elugrottam az új barátaimmal Normandiába... Receptre lehetne felírni, mindenkinek ajánlom!

2024. július 06., szombat — Jeanne d'Arc legendája Várhatóan a délelőtti órákban találkozunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján a csomagfeladó pultok előtt, ahonnan közvetlen, menetrendszerinti járattal Beauvais-be repülünk. Felvesszük bérelt autóinkat, majd némi utazással elérjük Normandia legnépesebb települését. A gyakran múzeumvárosként emlegetett Rouen bővelkedik a középkori emlékekben: impozáns templomokban, katedrálisokban és lakóépületekben egyaránt. A város és Jeanne d’Arc neve összeforrt, mikor az orléans-i szüzet elítélték, és a régi vásártéren kivégezték. Miután meglátogattuk fogva tartásának és máglya általi halálának helyszínét, az óváros bejárására indulunk: megnézzük a roueni Notre Dame székesegyházat, az „óratornyot” és a sok-sok elbűvölő középkori utcácskát.
Szállás: szálloda (3 ágyas szobák).

2024. július 07., vasárnap — A partraszállás Napunkat a normandiai partraszállás emlékeinek szenteljük. Elsőként a II. világháború eseményeit átfogóan bemutató Caen-i múzeumot keressük fel. Az eredeti filmfelvételekkel tarkított kiállítás segít megérteni, mi történt 1944. június 6-án Normandiában, hogyan lehet, hogy a II. világháború francia civil áldozatainak harmada itt hunyt el, s miért húzódtak el a harcok majd’ 100 napig. Miután felfrissítettük a régióra vonatkozó történelemtudásunkat, élőben is megnézzük az érintett helyszíneket. A parton észak-nyugat felé autózva több megállót teszünk, ahol a világháború történései szinte megelevenednek előttünk. Érintjük Arromanches-t, ahol még ma is láthatóak a partraszálláskor használt pontonok, megnézzük a tenger felől támadhatatlannak hitt Point-du-Hocot, valamint kilencezer katona végső nyughelyéül szolgáló Amerikai Temetőt is.
Szállás: hostel (3 ágyas szobák).

2024. július 08., hétfő — Ahol a Titanic is járt Reggel felautózunk a Cotentin-félsziget legészakibb városába: Cherbourgba, hogy megtekintsük Franciaország második legmagasabb világítótornyát. A XIX. század elején épült objektum lépcsőfokait, ablakait és emeleteit figyelve meglepő számmisztikára bukkanhatunk, azonban talán még ennél is lenyűgözőbb a végeláthatatlan tenger, melyben gyönyörködhetünk. Ezután az óceánok titokzatos világát bemutató Cité de la Mert látogatjuk meg. A 3 szekcióra bontott komplexumban találunk megszámlálhatatlan színes halat, ráját, cápát és egyéb tengeri élőlényt; felfedezhetjük a Rettenetest: Franciaország első nukleáris tengeralattjáróját, a maga 3 fedélzetével, 128 méterével és nyolcezer tonnájával; valamint megvitathatjuk, hogy elfért volna-e Jack és Rose együtt azon a bizonyos ajtón, mikor elsüllyedt a Titanic. A hatalmas óceánjáró tett egy rövid megállót Cherbourgban, mielőtt elindult volna New York felé, aminek méltó emléket állít az itt található látványos kiállítás. Kis kocsikázást követően tiszteletünket tesszük Saint-Malo kalandos múltú, bájos kikötővárosában. A fallal körülvett óváros minden négyzetcentimétere sokszáz éves legendákat rejt a kelta kultúráról, törvényesen kalózkodó helyiekről, egy szerencsésen visszavert tengeri támadásról — ahol az egyetlen áldozat egy macska volt — hogy csak a legérdekesebbeket említsük.
Szállás: hostel (3 ágyas szobák).

2024. július 09., kedd — Franciaország ékköve Reggelink elfogyasztása után célba vesszük utunk talán leglátványosabb helyszínét: Mont-Saint-Michel szigetre-félszigetre épült csodás bencés apátságát. A történet szerint Avranches püspökének Szent Mihály arkangyal megparancsolta, hogy a tengerből kiemelkedő szigeten építsen kolostort, melynek ő némi vonakodás után eleget is tett, így még abban az évben felszentelték itt az első templomot. A hely különlegességét az adja, hogy apálykor száraz lábbal is elérhető, azonban dagály idején a szikla valódi szigetté változik. Gyalogosan közelítjük meg az apátságot, majd hagyjuk, hogy a macskaköves utcákon sétálva elvarázsoljon a hely különleges hangulata. Délután egy családi vállalkozásként működő csigafarmot látogatunk meg, ahol végigkövethetjük a csigák útját a keltető helytől a kifejlett példányokig. Ha valahol, hát itt mindenképp meg is kell kóstolni az állatokat! Innen Honfleurbe autózunk: ennek az elbűvölő halászfalunak XVII. százai kikötője, fagerendás-palatetős épületei és macskaköves utcái szinte visszarepítenek az időben. Egyik legjellegzetesebb épülete a Szent Katalin templom, melyet a XV. században teljes egészében fából építettek a falu lakói. Ehhez hajóépítésben szerzett tapasztalatukat használták fel: ennek köszönhető, hogy az épület két fejreállított bárkára emlékeztet.
Szállás: szálloda (3 ágyas szobák).

2024. július 10., szerda — Tenger felett magasodó sziklafalak Reggeli után Étretat falujába megyünk, mely a francia turizmust népszerűsítő prospektusok egyik visszatérő eleme. A tengerparti települést drámai hatású, meredek sziklafalak választják el a víztől, így nem meglepő, hogy számos festő, író és rendező is innen merített ihletet alkotásához. Könnyű part menti sétával megcsodáljuk a természet alkotta boltíveket és a végtelennek tűnő tengert. Végül fájó szívvel búcsút intünk Normandiának, leadjuk bérelt autóinkat, és hazarepülünk Magyarországra. Várhatóan a kora esti órákban érkezünk Budapestre.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A repülőjáratok pontos indulásától függően az első és utolsó napok programja némileg módosulhat. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések, vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják. Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

Csomagolás Feladott poggyászt nem viszünk magunkkal. Csak és kizárólag 1 darab kézipoggyászt hozhatsz magaddal, melynek maximális mérete 40×25×20 cm lehet! Ebben mindennek benne kell lennie, tehát nem lehet pluszban sem fényképezőgép, sem laptop, sem retikül, sem övtáska, semmi! Rendkívül fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át, mert nagyon szigorúan veszik őket, és túllépésükkor megtagadják az adott csomag szállítását! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. A kézipoggyászban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet (tehát pl. egy félig üres 200 ml-es tusfürdő NEM oké, egy teli 100 ml-es viszont igen). Minden folyadéknak számít, ami nem teljesen szilárd (fogkrém, kézkrém, naptej stb.). Ezeket mind együtt bele kell tenni egy maximum 1 liter űrtartalmú zárható zacskóba, és úgy a kézipoggyászba. A repülőn minden nagyon drága, ezért a folyadékellátást úgy oldjuk meg, hogy a kézipoggyászába mindenki betesz egy teljesen üres kulacsot, amelyet a biztonsági ellenőrzés után a tranzit mosdójában megtöltünk vízzel (ez teljesen legális!). További információk, részletes tájékoztatás a [www.bud.hu] oldalon.

Egészség és biztosítás Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, kisebb rosszullétet. Egészségügyi ellátás& biztosítás: Franciaországban érvényes az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya, ezt mindenkinek kötelező kiváltania és magával hoznia! Higiénia: Minden este lesz lehetőség fürdésre. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltás: covid-19.

Elektromos áram Franciaországban a Magyarországon megszokott feszültség és aljzat használatos. Eszközeink akkumulátorait szállásainkon feltölthetjük. Egyszerű elosztót érdemes magunkkal hoznunk.

Étel, ital A reggeliket a Részvételi díj tartalmazza. Utazásunk szervezetten önellátó, ami azt jelenti, hogy mindig szánunk időt vásárlásra a helyi élelmiszerboltokban vagy piacokon, sőt számos alkalommal étkezhetünk éttermekben is. A franciaországi árszint magasabb az itthon megszokottnál; alsó-középkategóriás éttermekben kb. 20 euróért étkezhetünk. A vezetékes ivóvíz mindenhol biztonságosan fogyasztható az út során, így nincs szükség ásványvíz vásárlására.

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2024-ben megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled.

Gyalogtúrák Utazásunk komoly túrát nem tartalmaz, inkább csak hosszabb-rövidebb sétákra kell számítani.

Időjárás Normandiában ebben az időszakban nappal 18-23°C közötti hőmérsékletre számíthatunk, éjszaka hűvösebb lehet. Esővel és széllel is számolnunk kell, mindenképpen hozzunk magunkkal esőkabátot, esernyőt!

Kommunikáció A hivatalos nyelv a francia, egyéb nyelveken kevesen beszélnek. Ennek ellenére leginkább az angol nyelvet használhatjuk. Franciaország része a szabályozott roaming díjszabásnak. Időeltolódással nem kell számolnunk.

Létszám Minimum létszám: 8 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk indítani a túrát! Maximum létszám: 18 fő.

Szállások Utazásunk 4 éjszakájából kettőt szállodák és kettőt pedig hostelek 3 ágyas szobáiban töltjük. Előfordulhat, hogy egyes szállásokon nem mindenkinek jut azonos minőségű fekhely; emeletes ágyas és franciaágyas elhelyezésre is számítani kell.

Szükséges felszerelés Személyazonosító igazolvány vagy útlevél, esőkabát, törölköző, fürdőruha, papucs, gyógyszerek, zárt cipő, széldzseki, melegebb öltözet, kishátizsák, kézfertőtlenítő gél, füldugó, szájmaszk.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől eltérő szokások, világnézet, életritmus, értékrend van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társaikra és tilos szemetelniük.

Túravezetés A túravezető feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést, és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztos lehetsz benne, hogy megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Utazás Diszkont légitársasággal repülünk Budapest — Beauvais — Budapest útvonalon. Amennyiben a jelzettől eltérő repülőtérről indulunk / repülőtérre érkezünk, az eredeti városból / városba felár nélkül transzfert biztosítunk. Ételt, italt a repülőjáratokon nem kapunk, érdemes a kézipoggyászban néhány szendvicset magunkkal hoznunk. Franciaországon belül bérelt autókkal közlekedünk. Előfordulhat, hogy egymástól eltérő típusú bérautókat kapunk.

Útiokmányok Magyar állampolgároknak érvényes útlevéllel vagy érvényes személyazonosító igazolvánnyal utazhatnak Franciaországba.

Valuta Franciaország hivatalos fizetőeszköze az euró (1 EUR = kb. 390 HUF). Készpénz kivitele célszerű euró formájában, de bankkártyával is sok helyen fizethetünk. Ajánlott költőpénz: 130-150 EUR (étkezésre és apróságokra).

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Túravezető
Fenntartjuk a jogot a túravezető személyének megváltoztatására!
Nemere Péter
Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a repülőtéri- és egyéb illetékeket, 1 db max. 40×25×20 cm-es kézipoggyászt; a Franciaországon belüli utazást bérelt autókkal (üzemanyaggal és minden további járulékos költséggel együtt); 4 éjszaka szállást szállodákban és hostelekben reggelivel; a Tájékoztató szerinti programokat és belépőjegyeket; egy üdvözlő italt; az utazásszervezést és a magyar nyelvű túravezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza a további étkezéseket, valamint az útlemondási- és utasbiztosítást.
Velünk tartanál?
A jelentkezés előfeltétele a fenti utazási tájékoztató elolvasása és egy azzal kapcsolatos rövid teszt kitöltése.
Sajnos erre az utunkra már lejárt a jelentkezési határidő, de lehet pont van még számodra egy szabad hely a csoportban!
Amennyiben szeretnél velünk tartani, kérjük írj nekünk a [email protected] címre!