Egzotikus növény-túra Thaiföldön

Egzotikus növény-túra Thaiföldön

Egzotikus növény-túra Thaiföldön 2024

Kultúra és természet összefonódása

felveszem a bakancslistámra!
Ha körbenézel otthonodban biztosan fogsz növényeket találni! Ha esetleg mégsem, akkor majd most! Tudtad, hogy az itthon kapható növények nagy része Ázsiában őshonos és ott másfajta arcukat mutatják? Gyere velünk Magyarország első növény-tematikára épülő thaiföldi élménytúrájára! Thaiföld önmagában is ámulatba ejti az utazót: végtelenül sokszínű, az európai ember számára időnként meghökkentő, de egyben lenyűgöző — és néha kaotikus. Bangkok nyüzsgő forgataga, a sietős tuk-tukok merész manőverezései egy pillanat alatt magával ragadnak, felpezsdítenek. Ha mindehhez hozzáadjuk azt a lélegzetelállító, mesebeli környezetet, ami körülveszi az itt élő embereket, egyszerűen olyan, mintha a földi paradicsomban járnánk. Különleges növények, meseszép, a szivárvány minden színében tündöklő orchideák, végtelen dzsungelek — amikből most egy szeletet megismerhetsz. Élménytúránk során Bangkok Charlie segítségével fedezzük fel Bangkok legnagyobb növénypiacát, látogatunk meg különleges növényekre szakosodott kertészeteket, dzsip-túrázunk a dzsungelben, megnézzük a híres vasúti piacot és a végén pihenünk egy nagyobbat Thaiföld egyik legszebb szigetén, pálmafák árnyékában. A csoport kísérője Mata Norbert, Magyarország legnagyobb szobanövényboltjának, a Moai Jungle-nek tulajdonosa. Ha szereted a növényeket, ha szereted a különlegességeket, s néhanapján kilépnél a komfortzónádból, akkor ez a Te utad lesz!
17 nap (12 munkanap)maximum 20 fő
Nagyon megfogott a thai emberek hagyománytisztelete és vallásossága, mely átszövi a mindennapi életük apró részleteit is!
Régi álmom volt eljutni ebbe a régióba és megtapasztalni azokat a hatalmas és emlékezetes élményeket amiket ez az út adott. Köszönöm Nektek!
Nagyon jól szervezett, felépített út volt! Rengeteg, változatos élménnyel gazdagodtunk, testközelből ismerhettük meg a helyi embereket, életüket illetve természeti és épített csodáikat.
Ismételten egy magas színvonalú profin megszervezett, élményekben gazdag túrán vehettem részt általatok. Nyaralásként gondoltam a túrára induláskor, de a végére sokkal többet kaptam! A két hét alatt kapott rengeteg élmény hatására úgy érzem egy csipetnyi Thaiföldet örökre megőrzök a szívemben!
Jól kezdődött, és minden nap egyre jobb lett! Mindig volt valami, ami új volt, amikor már azt hittem, nem akarok több buddhista templomot látni, akkor is kiderült, hogy de, igen! Mindig többet kaptam, mint amire számítottam, az is lenyűgözött, amiről nem hittem, hogy érdekelni fog!
Térkép
Utazási tájékoztató

máj. 12. — Vár ránk Ázsia! Várhatóan a délelőtti órákban találkozunk a Népligeti buszpályaudvar főbejáratánál (aluljáró szint), ahonnan transzferbuszunkkal a bécsi repülőtérre utazunk, majd közvetlen járattal továbbrepülünk Thaiföld felé.
Az éjszakát repülőn utazással töltjük.

máj. 13. — Az óváros Előreláthatólag a délelőtti órákban szállunk le Bangkokban, s szállásunk elfoglalása után elkezdünk ismerkedni a várossal. Délutáni szabadidőnkben megtekinthetjük a thai uralkodók hajdani lakhelyéül szolgáló palotát és/vagy a Fekvő Buddhájáról híres Wat Pho templomot is megcsodálhatjuk. Este bemerészkedünk a főváros leghíresebb és leghangosabb sétálóutcájába, ahol minden kapható, mi szem-szájnak ingere — sült skorpió, kígyó, béka, bogarak; a megszámlálhatatlan utcai árusnak köszönhetően fejleszthetjük alkudozási képességünket is.
Szállás: Rambuttri Village Hotel (2 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után 4 éjszakát töltünk.

máj. 14. — Nyüzsgő Bangkok Reggel közös városnézésre indulunk: első megállónk Bangkok egyik legmeghittebb temploma. Wat Saket egy kis dombra épült szentély, melynek tetejéről pazar kilátás nyílik az alattunk elterülő hatalmas városra. Innen a közvetlen szomszédságban lévő, „vaskastély” becenévre hallgató templomba megyünk, melyet III. Ráma király építtetett lányunokája számára. Délutánunk jó része a Chinatown felfedezésével telik, mely a világ egyik legnagyobb kínai negyede, több mint százezer lakossal. Bangkok kavalkádja, hangossága és nyüzsgése itt tűnik ki igazán: ha eddig nem, itt biztosan megkapjuk a magunk kis kultúrsokkját — persze csakis a legpozitívabb értelemben! Tízméterenként tizenöt utcai árus helyezkdeik el, s a szűk utca-piacok illatai biztosan sokáig emlékünkben maradnak. Ám a negyed este kel igazán életre, így hol máshol is fogyaszthatnánk el vacsoránkat, mint itt, egy helyi étkezdében?
Szállás: Rambuttri Village Hotel (2 fős szobák).

máj. 15. — Egzotikusabbnál egzotikusabb növények Reggeli után beülünk privát kisbuszunkba és egyenesen Bangkok legnagyobb növénypiacához hajtunk. Itt sokezer növény vár minket az egyszerűektől a legkülönlegesebbekig. Nagyon kell vigyáznunk, mennyi mindent vásárolunk, nehogy ruháink helyett is virágok kerüljenek bőröndjeinkbe...! Olyan árakon kaphatóak itt a különlegesebbnél különlegesebb növények, hogy rögtön az fog a fejünkben járni: ide mindet, valahogy csak hazaviszem még ezt is — meg azt is — és nyilván ezt is!
A helyszínen segítségünkre áll egy szakértő, aki segít elnavigálni minket ebben a különleges világban. A vásárolt növényeket az ő gondjaira bízzuk: becsomagolja őket számunkra és elkészíti a szállításhoz szükséges phytopapírokat (növényegészségügyi bizonyítványokat, növényútleveleket). A növények ára és a szolgáltatások díja (csomagolás, papírmunka) a vásárolt növények mennyiségének függvénye, ami helyszíni alku tárgya. A vásárolt növényeket és a szükséges papírokat utolsó nap délután fogjuk megkapni szállodánkba leszállítva, útra készen.
Szállás: Rambuttri Village Hotel (2 fős szobák).

máj. 16. — Tanulás növényiskolákban Folytatjuk elmerülésünket Flora istennő színpompás világában: felkeresünk két, különleges növényekre szakosodott növényiskolát (plant nursery). Itt leszünk csak igazán bajban a választék bősége és csomagjaink véges befogadóképessége miatt! Syngoniumoktól kezdve Monsterákon át egészen Philodendronokig olyan növénycsodákat fogunk látni, hogy jó darabig nehéz lesz magunkhoz térni. Az itthon kifejezetten drága — s nem is mindig elérhető — növényekért itt általában csak pár ezer forintot kell fizetnünk.
A helyszínen segítségünkre áll egy szakértő, aki segít elnavigálni minket ebben a különleges világban. A vásárolt növényeket az ő gondjaira bízzuk: becsomagolja őket számunkra és elkészíti a szállításhoz szükséges phytopapírokat (növényegészségügyi bizonyítványokat, növényútleveleket). A növények ára és a szolgáltatások díja (csomagolás, papírmunka) a vásárolt növények mennyiségének függvénye, ami helyszíni alku tárgya. A vásárolt növényeket és a szükséges papírokat utolsó nap délután fogjuk megkapni szállodánkba leszállítva, útra készen.
Szállás: Rambuttri Village Hotel (2 fős szobák).

máj. 17. — In the Jungle, the mighty jungle... Bangkokot reggel elhagyva privát kisbuszunkkal Khao Yai vidékére utazunk, ahol azonnal elvarázsol minket a táj látványa. Kora délután érkezünk meg szállásunkra, majd izgalommal teli várakozással kezdjük el a dzsungel felfedezését. Fél napos túrára indulunk: először egy természetes forrás által táplált tóban megmártózva frissíthetjük fel magunkat. Ezt követően egy buddhista templom mögött rejtőző különleges barlangot keresünk fel, ahol csodálatos cseppkőképződményeket csodálhatunk meg. Ahogy a nap a látóhatár alá bukik, megkezdődik a denevérek rajzása, varázslatos élménnyel gazdagítva utazásunkat.
Szállás: szálloda (2 ágyas szobák).

máj. 18. — Elefánt lesen Reggeli után izgatottan indulunk helyi vezetőnkkel a Khao Yai Nemzeti Parkba, egyenesen a dzsungel szívébe. Minibuszunkat a terepviszonyok miatt pickupra cserélve lassan haladunk előre a parkban abban bízva, hogy már az út során számos állatot pillantunk meg. Első megállónk egy 700 méter magasan fekvő kilátópont, ahol kiélvezhetjük a lenyűgöző panorámát, majd ellátogatunk ahhoz a vízeséshez, ahonnan Leonardo DiCaprio leugrott A part című filmben. Ezután járműveinkkel felkapaszkodunk az 1150 méter magas hegy tetejére, hogy ismét gyönyörködhessünk a látványban. Végül elérünk egy sóval borított dűlőhöz: itt remélhetőleg találkozhatunk a mintegy kétszáz vadon élő elefánt egyikével. Estére visszatérünk Bangkokba.
Szállás: Rambuttri Village Hotel (2 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után 2 éjszakát töltünk.

máj. 19. — Ezek sem hétköznapi piacok! Mai napunk első megállója a világhírű Maeklong Vasúti Piac. A piacot egy vasúti sín szeli ketté, melyen naponta többször halad át menetrendszerinti vonat. Itt szinte mindent megtalálhatunk: zöldségeket, gyümölcsöket, friss tengeri herkentyűket. A kofák portékáikat egészen a vonatsín közvetlen közelébe pakolják ki, ezzel is kihasználva minden rendelkezésre álló helyet. Az árusok a vonatfütty elhangzása után pillanatok alatt helyet csinálnak a szerelvénynek, amely alig néhány centire suhan el a kirakott áruktól. Bár a XIX. században számos úszópiac működött Bangkok környékén, mára azonban már csak néhány maradt fenn. Közülük mi az egyik leghíresebbet, a Damnoen Saduak úszópiacot látogatjuk meg. A délutáni órákban ez a vízi labirintus nyüzsgő vásárhellyé alakul át, ahol csónakokból vásárolhatunk gyümölcsöket, zöldségeket, ételeket és szuveníreket. Portékákkal felszerelkezve és élményekkel teli indulunk vissza Bangkokba.
Szállás: Rambuttri Village Hotel (2 fős szobák).

máj. 20. — Hurrá, nyaralunk! Kezdetét veszi nyaralásunk: délelőtt Koh Chang szigetére indulunk. A festői Elefánt-sziget dzsungel borította hegycsúcsaival megőrizte távoli és vad szellemét, míg a partmenti öblöket finom, fehér homok borítja. Ez a trópusi paradicsom a tökéletes hely arra, hogy kikapcsolódjunk, türkiz vizeiben megmártózzunk, majd a pálmafák alatt frissen felnyitott kókuszdióból szürcsöljük az ízletes levet. A bevállalósoknak lehetőségük van motorbérlésre is, ami messze a legjobb mód arra, hogy a sziget rejtett kincseit felfedezzük. Emellett a szigetet körbeölelő vizek remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy pipával és búvárszemüveggel alámerülve fedezzük fel a tenger csodálatos élővilágát.
Szállás: Kaibae Beach Resort (2 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után 6 éjszakát töltünk.

máj. 21. — máj. 25. — Fehér homok, pálmák, kriszálytiszta tenger Ezeket a napokat Koh Chang szigetén pihenéssel, aktív kikapcsolódással töltjük. Könnyen telik az idő: jól esik a pihenés, nyaralás a már-már giccsesen szép, hófehér homokos, pálmafás partokon, esténként pedig hangulatos helyi éttermekben kóstolhatjuk meg azokat a thai különlegességeket, melyeket eddig elmulasztottunk. Ez az álomkörnyezet kiváló alkalmat nyújt az elmúlt napok gazdag élményeinek feldolgozására is.
Szállás: Kaibae Beach Resort (2 fős szobák).

máj. 26. — Vissza a városba Egy utolsó mártózás még belefér, mielőtt elhagyjuk szállásunkat, s visszatérünk Bangkokba, ahová a délutáni órákban érkezünk. Amennyiben időnk engedi, akkor a nap lemenő fényében lehetőségünk lehet a folyóról megtekinteni a várost, majd az ország talán leglátványosabb bevásárlóközpontjában vásárolhatunk, amelynek földszintje direkt úgy van berendezve mintha a szabad ég alatt, egy éjszakai piacon nézelődnénk. Napunk zárásaként megtekinthetjük a bevásárlóközpont előtti szőkőkút-játékot, majd az esti fényekben tündöklő várost csodálva visszahajózunk szállásunkra.
Szállás: Rambuttri Village Hotel (2 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után 2 éjszakát töltünk.

máj. 27. — Bangkok új arca Utolsó napunkon tovább ismerkedhetünk a metropolisszal. Ismét hajóra szállhatunk, hogy a Csaophraja folyó partján található, tengeri kagylókkal és porcelánnal díszített Hajnal Templomához látogassunk. A gyönyörű, khmer stílusú szentély az egykori Sziám újjászületését szimbolizálja, nevét is innen kapta. Érdemes a város modern oldalával is ismerkedni, ami a bámészkodók fölé magasodó felhőkarcolók miatt jobban hasonlít New Yorkra, mint Délkelet-Ázsiára. Délután megérkeznek szállásunkra a túra elején vásárolt növények becsomagolva, utazásra készen. Búcsúvacsoránk elköltése után szobáinkban összekészülődünk a hazaútra, s a késő esti órákban a repülőtérre utazunk.

máj. 28. — Búcsú a Délkelettől Egy hajnali repülőgéppel megkezdjük hazautazásunkat. Várhatóan a reggeli órákban érkezünk Bécsbe, ahonnan transzferbuszunkkal Budapestre utazunk.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A repülőjáratok pontos indulásától függően az első és utolsó napok programja némileg módosulhat. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a csoportkísérő útmutatásának követése. A csoportkísérő igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kismértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják. Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

Csomagolás Hozhatsz magaddal 2 db, egyenként maximum 23 kg-os feladott poggyászt, valamint 1 db, maximum 56×36×23 cm-es, maximum 7 kg-os és 1db, maximum 40×30×10 cm-es kézipoggyászt. Rendkívül fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át: szigorúan veszik őket és túllépésükkor megtagadják az adott csomag szállítását! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. A kézipoggyászban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet (tehát pl. egy félig üres 200 ml-es tusfürdő NEM oké, egy teli 100 ml-es viszont igen). Minden folyadéknak számít, ami nem teljesen szilárd (fogkrém, kézkrém, naptej stb.). Ezeket mind együtt bele kell tenni egy maximum 1 liter űrtartalmú zárható zacskóba, és úgy a kézipoggyászba. Ajánlott a kiutazáskor kevesebbet pakolni poggyászainkba, hogy a hazafele útra legyen elég helye az esetlegesen vásárolt növényeknek! További információk, részletes tájékoztatás a [www.viennaairport.com] oldalon.

Csoportkísérés A csoportkísérő feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést, és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztos lehetsz benne, hogy megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Egészség és biztosítás Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, erős antibiotikum, görcsoldó, többféle hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól teljesen eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, rosszullétet. Egészségügyi ellátás & biztosítás: Egészségügyi ellátás szempontjából Thaiföld elmaradott, a gyógyszerellátottság azonban jó. Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással. Ezt a Részvételi díj nem tartalmazza! Higiénia: Minden este van lehetőség zuhanyzásra. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltások: covid-19, hepatitis-A, hepatitis-B, hastífusz, meningitisz.

Elektromos áram Thaiföldön a Magyarországon megszokott feszültség és aljzat használatos. Eszközeink akkumulátorait szállásainkon feltölthetjük.

Étel, ital A reggeliket a Részvételi díj tartalmazza. Utunk szervezetten önellátó, ami azt jelenti, hogy rendszeresen szánunk időt vásárlásra a helyi piacokon vagy élelmiszerboltokban, s rendszerint betérünk helyi éttermekbe is. A bolti élelmiszerek ára a Magyarországinál alacsonyabb; olcsóbb kifőzdékben és éttermekben kb. 4-5 euróért étkezhetünk. Kizárólag palackozott víz fogyasztható, amely mindenütt kapható. Másfél liter palackozott víz ára kb. 0,5 euró.

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2024-ben megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled.

Időjárás Utazásunk a száraz évszak végére és az esős évszak kezdetére esik, nappal 30-35°C-ra, éjszaka 26-30°C körüli hőmérsékletre számíthatunk. Kisebb esőkre is érdemes készülnünk, ezért legyen nálunk esőkabát vagy kis esernyő.

Kommunikáció Thaiföldön változó mértékben tudjuk magunkat angolul megértetni, fel kell készülni az alternatív kommunikációs formákra. A magyar mobilszolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel, azonban Thaiföld nem része a szabályozott roaming díjszabásnak. Az aktuális forgalmi díjakról tájékozódj mobilszolgáltatódnál. Időeltolódás: +5 óra.

Kulturális sokk Thaiföld szegény ország, ennek megfelelő az infrastruktúra állapota és az életszínvonal is, ami esetenként megrázó lehet. Öltözködés tekintetében a nyári ruházat — térdig érő nadrág, rövid ujjú póló — általában elfogadott, a vallási épületeknél viszont hosszúnadrág vagy szoknya és vállat, hasat, dekoltázst takaró felső rész szükséges! A templomokba és magánházakba való belépés előtt lábbelinket le kell vennünk. A célterületen sajnos jellemző a gyermekkoldulás és gyermekmunka. A legfontosabb szabály, hogy nem szabad pénzt adni a gyermekeknek, hiszen ezzel csak fenntartjuk a további iskolakerülést — a szülők egyetértésével vagy éppen annak ellenére —, és finanszírozzuk ezt az „iparágat” (amíg van kereslet, addig lesz kínálat). Sokkal többet segítünk, ha komplex programokat nyújtó szervezeteket támogatunk, amelyek valódi változást érhetnek el — de helyben is segíthetünk, pénz helyett tollat/füzetet vagy élelmiszert adva.

Létszám Minimum létszám: 13 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk elindítani a túrát! Maximum létszám: 20 fő.

Szállások Utazásunk 17 éjszakájából kettőt repülőn, a többit pedig szállodák 2 fős szobáiban töltjük.

Szükséges felszerelés Útlevél, esőkabát, törölköző, gyógyszerek, szandál/papucs, zárt cipő, fejfedő napszúrás ellen, napkrém, napszemüveg, kézfertőtlenítő gél, füldugó, nedves törlőkendő, szúnyogriasztó, hosszúnadrág / szoknya és kendő templomok látogatásához, kishátizsák a napi programokhoz.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől teljesen eltérő szokások, világnézet, életritmus, értékrend, igényszint és vallás van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A csoportkísérő természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társaikra és tilos szemetelniük.

Utazás és közlekedés Hagyományos légitársasággal repülünk Bécs — Bangkok — Bécs vonalon; Budapestről transzferbusszal utazunk a bécsi repülőtérre és vissza. Amennyiben a jelzettől eltérő repülőtérről indulunk / repülőtérre érkezünk, az eredeti városból / városba transzfert biztosítunk. Thaiföldön belül elsősorban (kis)buszokkal és privát transzferekkel közlekedünk.

Útiokmányok Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vízum nélkül utazhatnak Thaiföldre. Az útlevélnek az országba való belépéstől számítva még legalább 180 napig érvényesnek kell lennie!

Valuta Thaiföld hivatalos fizetőeszköze a baht (1 THB = kb. 10 HUF). Mivel utazásunk során csak elvétve találhatunk bankautomatákat, a bankkártyás fizetés pedig szinte ismeretlen ezért készpénz kivitele célszerű euró formájában, melyet a repülőtéren és a nagyobb városokban válthatunk át helyi valutára. Ajánlott költőpénz: kb. 8.000-10.000 baht (étkezésre és apróságokra).

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza a nemzetközi repülőjegyeket, a repülőtéri- és egyéb illetékeket, 2 db egyenként max. 23 kg-os feladott poggyászt, 1 db max. 7 kg-os 56×36×23 cm-es és 1 db 40×30×10 cm-es kézipoggyászt; a Budapest-Bécs-Budapest transzfert; a Thaiföldön belüli összes utazást és közlekedést; 15 éjszaka szállást szállodákban 2 fős szobákban reggelivel; a Tájékoztató szerinti programokat és belépőjegyeket; az utazásszervezést és a magyar nyelvű túravezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza a további étkezéseket, a személyes kiadásokat (pl. növény vásárlások) valamint az útlemondási- és utasbiztosítást.