Zsákbatigris

Zsákbatigris

kedvezményekkel akár:
510.000 Ft
csökkentett áraink
Törzsutas kedvezménnyel: 540.000 Ft
26 éves kor alatt: 510.000 Ft
teljes részvételi díj:
600.000 Ft
mit tartalmaz?
2024.10.12. — 2024.10.20.

Zsákbatigris 2024.10.12. — 2024.10.20.

Egyhetes meglepetés-élménytúra Európán kívül (lásd a lenti térképet!)

felveszem a bakancslistámra! Szeretnék jelentkezni! ajándékba adom!
Meguntad, hogy színes betűket kergetsz nap mint nap egy képernyőn, s megnéznéd, mi van a légkondicionált iroda üvegablakának másik oldalán? Ahol nincs napi rutin, felelősség, értekezlet, teljesítmény, stressz? Oké, van sok-sok élménytúránk, ami ezen vágyaid kielégítésére alkalmas. De mi van akkor, ha nincs kedved választani közülük? Ha már mindegyiken voltál? Ha pároddal vagy barátaiddal nem tudtok megegyezni az úti célon? Ha szereted a meglepetéseket? Nos, akkor jöhet a zsákbamacska, vagy annak vadregényesebb verziója, a túrazsákbamacska, hiszen Európa végtelen változatossága biztosan nem fog csalódást okozni. Nade mégis, mégis... Nem lenne jó egyszer valami nagyobb ívű kaland? Egy olyan hosszabb meglepetés-élménytúra, aminek során magad mögött hagyod az öreg kontinenst? Aminek során olyan tájakat látogatsz meg, melyeknek talán a létezéséről sem tudsz? Persze az is lehet, hogy olyan környékre vezet majd utunk, ami előkelő helyet foglal el a bakancslistádon — ki tudhatná ezt előre megmondani? Egy viszont biztos: ebbe az útba jóval több beleférhet, mint elsőre gondolnád!

Mielőtt tovább olvasol, engedd meg, hogy megválaszoljam azt a két kérdést, ami most motoszkál benned:
— Én azért nem mindenhova vágyom. Mi lesz, ha a választott célterületre nem szeretnék elutazni?
— Ez érthető, éppen ezért a jelentkezés során megadhatod, hova nem szeretnél jönni. Ha mégis ilyen területre vezetne utunk, felhívunk és eldöntheted, hogy mégis velünk tartasz-e, vagy teljes visszatérítést kérsz.
— Oké, világos. És mikor tudom meg, hogy hova megyünk és mi lesz a pontos program?
— Ez attól függ, mennyire vagy bevállalós. A jelentkezés során jelölheted, hogy 28 nappal indulás előtt, vagy csak a találkozókor szeretnéd megtudni az úti célt. A „Tudnivalók” kezdetű részt, valamint a találkozási- és visszaérkezési időpontokat és helyszíneket indulás előtt 28 nappal mindenképp megküldjük neked emailben.
🇪🇺 Inkább egy európai hosszúhétvégés meglepetés-élménytúrára vágysz? Kattints ide!

🏕️ Vagy egy vadregényesebb zsáqba-kaland vonz? Akkor a túrazsákbamacskát éppen neked találtuk ki!
Felejthetetlen élményt adott a téli táj szépsége, a vastag hóval borított fenyvesek, befagyott tavak látványa. Tiszta, csendes, érintetlen természet. Ezt csak átélni lehet!
Kisebb fenntartásokkal viszonyultam █████████hoz, azonban a meglátogatott helyszínek és a jó társaság feledtette minden kezdeti aggodalmamat. Tetszett a szállás felszereltsége és elhelyezkedése, illetve a városok közötti közlekedés. Remélem hamarosan újból részt vehetek egy ehhez hasonló élményekkel teli túrán.
Azt szeretem a legjobban a Qalandaros utakon, hogy a jó csapat egy akkora pluszt ad az egyébként is tartalmas programokhoz, ami miatt mindig szívesen fogok veletek utazni, mindegy az úti cél!
Csodás természeti adottságok és vidék, rengeteg nevetés! Nagyon élveztem ezt a zsákbamacska ötletet, a várakozást is, várom, hogy újra jöhessek majd!
Tökéletesen kihasználtuk az utazás minden percét. Szuper volt a szervezés, a kisbuszok, a pontosság, kedvesség. Bármikor eljönnék veletek bárhova! Még így is, hogy Zsákbamacska volt! Ügyesek vagytok, csak így tovább! Jövünk máskor is, vigyázzatok!
Térkép
Utazási tájékoztató

okt. 12. vagy 13. — Ki tudja merre, merre visz...? Repülőgépünk pontos indulásának függvényében szombaton vagy vasárnap találkozunk Budapest repülőterén vagy valamelyik (busz)pályaudvarán — hiszen előfordulhat, hogy (első) repülőjáratunk valamelyik szomszédos nagyvárosból indul. Esetleges földi transzferünk után megkezdjük repülésünket menetrendszerinti járattal vagy járatokkal célországunk felé, ahová legkésőbb hétfőn megérkezünk.
Az éjszakát várhatóan repülőn utazással töltjük.

okt. 14. — Sose gondoltam, hogy eljutok ide! Korán kelünk, hiszen ███████ ███████ █████ █████████ ████████ ████████ elbűvölő ███ █████ ██████ ████████ ██████ ██ ████. Mi azonban nem csak ezért érkezünk ide: ███ ███████ ██ ███ █████ ████████ ████ ██████ ███████ █████ ███████ ████████████ ███████████ ██████████ ████ ███ ████ ███ ███ ██████ ████ ████ ████████████ megpihenünk, ███████ ██████ ██████ █████████ █ ██████ ███ █████ ██ ███████ ███ ██████ ██████ ██████ ███████. ████████ █████ ████ ███ █ ██████ ██████ ███████ maradandó élmény lesz számunkra! ██ ███ ████████ █████ █████ ██████ ███████████ ███████ █████ ███ ██████ █████ ███████ ██████ ████ ██████ ████████ █████ lassan sötétségbe burkolóznak ████████ █████ ████.

okt. 15. — Természeti szépségek, kulturális kincsek Napunk indításaként ███ ███████ ████ ███████ ███ ████ ████████ █████ █████ ██████████ ████████ █████ ██████ ████████. ████ ████ ████████ s gyönyörködhetünk a ██████████ ████ ███████ ████ ████████ ██████ ██████ ███████ ████████ █████ ███ ██████ ████ ████ █████ ██████ ██████ ████ ██████ █ ███████ ██ ███ mélyebb megismerésével töltjük ████████████ ████ ████ ██████ ████ ████████ ██████ ██████: ███████ ██████ ███████, ███ ██████ ████ █████. ███████ ████ ████ ██████, mely kiváló alkalmat nyújt ███████ █████████ ████ ████ ████████ ████████ ███████ ████ ████████ ███████ ████ ████ ██ ██████ ███ ██████ ██ ██ ██ █████ ███████ █████████ ████. ██████ ███ █████████ ███ █████ ██████ ███ ██████ ███████ stílusban, mint ████ █ ███████ █████ ████ █████ ██ █████ ██████.

okt. 16. — Itt igazán könnyen telik az idő! Kora reggel elhagyjuk ███ ███████ ████ ███████ ███ ████ ████████. █████ █████ ██████ ████ ████████ █████ ███ ███ ████████ ████ ████ ████████nak is nevezett ██████████ ████ ███████ ████ ████████ █████ ███ ██████. Élénk és izgalmas hely, ahol ████ ████ █████ ██████ ██████ ████ ███████ ███████ █████ varázslatos környezetben töltjük ████████████ ████ ████ ██████ ████ ██████ ███████, ███ ██████ ████ █████ ███████ ████ ████ ██████; meg is állunk körülnézni ███████ ██████ ███ █████ ███ ████████ ████████ ███████ ████ ████████ ███ ████ ████ ████ ██ ██████ ███ ██████ ██ ██ ██ █████ ███████ █████████ ████. ██████ ███ █████████ ███ █████ ██████ █████████ ███████ ma is látszik ████ █ ███████! Az est hátralévő részét █████ ████ ████ ██ █████ ██.

okt. 17. — Ezért megérte eljönni idáig! A reggeli órákban ███ ███████ ████ ███████ ███ ████ ████████ – ezért itt mindenképpen érdemes █████ █████ ██████████ ████████ █████ ██████ ████████ ████ ████ ████████ sétára indulunk ██████████ ████ ███████ ████ ████████ █████ ███ ██████ ████ ████ █████ ██████ ██████ ████ ███████ ███████ █████ tovább utazunk délkelet felé: ████████████ ████ ████ ██████ ████ ████████ ███ ██████ ██ ██ ██ █████ ███ ██████ ███████ ██████ ███████. Nem maradhat ki a ███ ██████ ████ █████! ███████ ████ ████ ██████ lehetőségünk lesz megkóstolni ███████ █████████ ████████ ██ ██████ ████████ ███████ ████ ████████ ███████ ████ ████ ██ ██████ ███ ██████ ██ ██ ██ █████ ███████ ██ ███████ ████. ██████ ███ █████████ ███ █████ ██████ █████ ████ ███████ melynek neve összefonódik ████ █ ███████ █████ ████ █████ ██ █████ ██████.

okt. 18. — Az utolsó nap új kedvenc országunkban Hajnali ébresztő után a közeli ███ ███████ ████ ███████ ███ ████ ████████. █████ █████ ██████████ ████████ █████ ██████ ████████ ████ ████ ████████ s belesünk a jelentős ██████████ ████ ███████ ████ ████████ █████ ███ ██████ ████ ████ █████ ██████ ██████ ████ ███████ ███████ █████ szakítunk időt a híres-neves ████████████ ████ ████ ██████ ████ ████████ ██████ ██████ ███████ ██████ ███████, ████████ ████████ ███████ ████ ███ █████ ████ ████ ██ ████ █████. ███████ ████ ████ ██████ kóstolhatunk bele, milyen a tipikus ███████ █████████ ███████ ████ ████ ██ ██████ ███ █ ██████ █████████ ████. ██████ ███ █████████ ███ █████ ██████ █████████ ███████, de leglátványosabbak kétségkívül a ████ █ ███████ █████ ████ █████ ██ █████ ██████.

okt. 19. vagy 20. — Európa visszavár (Első) repülőgépünk indulásának függvényében (péntek este és vasárnap reggel között) megkezdjük hazatérésünket az öreg kontinensre. Szombat délután és vasárnap késő este között érkezünk Budapestre.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat A jelentkezéssel tudomásul veszed, hogy csak indulás előtt 28 nappal küldjük el neked az itt található tudnivalók pontos úticélhoz és programhoz illesztett, aktualizált változtatát, valamint a találkozási- és visszaérkezési időpontokat, helyszíneket. Ez elegendő információval szolgál számodra a pakoláshoz, készüléshez. Tudomásul veszed továbbá, hogy az úti célt és a programot tartalmazó leírást túravezetőnk csak a találkozókor fogja kiosztani, arról bővebb előzetes információid nem lesznek. Amennyiben nem szeretnél teljes meglepetést, jelentkezéskor kérheted, hogy a pontos programot és úticélt tartalmazó leírást is küldjük meg neked a többi információval együtt, indulás előtt 28 nappal.

FIGYELEM! Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A repülőjáratok függvénye, hogy utazásunk szombattól szombatig (2024.10.12–19.), vasárnaptól vasárnapig (2024.10.13–20.), vagy esetleg szombattól vasárnapig (2024.10.12–20.) tart majd. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések, vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják.

FIGYELEM! A célország bejárása önmagában is kifejezetten fárasztó lehet, programunk pedig tartalmas és sűrű, ezért — amellett, hogy természetesen lesz időnk pihenésre is — fontos, hogy fizikailag és mentálisan is bírd a napi gyűrődést, a sok utazást, a néha hajnali keléseket és az estig tartó programokat.

FIGYELEM! Ezen az utunkon előfordulhat, hogy érintünk olyan területet vagy régiót is, amely Magyarország Külgazdasági- és Külügyminisztériumának Konzuli Szolgálata szerint „I. kategóriájú, utazásra nem javasolt” térség.

Csomagolás Feladott poggyászt nem viszünk magunkkal. Mindenki két darab kézipoggyászt hozhat, melyek maximális mérete 55×40×20 cm illetve 38×25×10 cm, súlyuk (egyenként) maximum 10 kg lehet! A kézipoggyászokban mindennek benne kell lennie, tehát nem lehet pluszban sem fényképezőgép, sem laptop, sem retikül, sem övtáska, semmi! Rendkívül fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át, mert nagyon szigorúan veszik őket, és túllépésükkor megtagadják az adott csomag szállítását! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászokban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. A kézipoggyászokban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet (tehát pl. egy félig üres 200 ml-es tusfürdő NEM oké, egy teli 100 ml-es viszont igen). Minden folyadéknak számít, ami nem teljesen szilárd (fogkrém, kézkrém, naptej, stb.). Ezeket mind együtt bele kell tenni egy maximum 1 liter űrtartalmú zárható zacskóba, és úgy a kézipoggyászba. A repülőn minden nagyon drága, ezért a folyadékellátást úgy oldjuk meg, hogy a kézipoggyászába mindenki betesz egy teljesen üres kulacsot, amelyet a biztonsági ellenőrzés után a tranzit mosdójában megtöltünk vízzel (ez teljesen legális!). Előfordulhat, hogy nagyobbik kézipoggyászunkat a beszállókapunál elveszik, és a repülőgép csomagterében szállítják; ebben az esetben értékeinket (pl. fényképezőgép, pénztárca) kisebb kézipoggyászunkban magunkkal vihetjük a fedélzetre. További információk, részletes tájékoztatás a [www.bud.hu] oldalon. Előfordulhat, hogy az utazás során többször kell magunkkal vinnünk a teljes felszerelésünket (pl vonatos utazások alkalmával, vagy városokon belül a szállásunkig). Ezért kényelmes, könnyen hordozható, minél kisebb és könnyebb hátizsákot vagy táskát hozz magaddal.

Egészség és biztosítás Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, antibiotikum, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól teljesen eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, rosszullétet. Biztosítás: Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással. Ezt a Részvételi díj nem tartalmazza! Higiénia: A túra során korlátozottak lehetnek a tisztálkodási lehetőségeink, nem biztos, hogy minden este lesz lehetőségünk zuhanyzásra. Érdemes nedves törlőkendőket magunkkal hozni. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltás: covid-19.

Étel, ital Utunk szervezetten önellátó, ami azt jelenti, hogy néha szánunk időt vásárlásra a helyi piacokon vagy élelmiszerboltokban. Ebédelni lesz lehetőségünk helyi kifőzdékben vagy utcai árusoknál, vacsorát pedig szállásunkon készíthetünk magunknak, vagy igény szerint beülhetünk egy közeli étterembe.

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2024-ben megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled.

Gyalogtúrák Utazásunk során előfordulhatnak könnyebb gyalogtúrák, melyek átlagos fizikai felkészültséggel könnyedén teljesíthetőek.

Időjárás Itt tekintheted meg a várható időjárást.

Kommunikáció Az európai nyelvek közül leginkább a ██████ használható. A magyar mobilszolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel, azonban ████████ nem része a szabályozott roaming díjszabásnak, továbbá nem minden európai mobiltelefon használható az eltérő technikai rendszer miatt. Az aktuális forgalmi díjakról tájékozódj mobilszolgáltatódnál. Időeltolódás: ██ óra.

Létszám Minimum létszám: 8 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk elindítani a túrát! Maximum létszám: 20 fő.

Szállások Utazásunk összes éjszakáján vendégházakban, hostelekben, esetleg apartmanokban szállunk meg (kivéve ha a kiutazás és/vagy hazautazás alatt 1-1 éjszakát repülőn utazással töltünk), melyekben rendszerint közös fürdőszoba található. Előfordulhat, hogy egyes szállásokon nem mindenkinek jut azonos minőségű fekhely, emeletes ágyas és franciaágyas elhelyezésre is számítani kell.

Szükséges felszerelés Legalább 2025.04.20-ig érvényes útlevél, esőkabát vagy esernyő, törölköző, kishálózsák, papucs, költőpénz, tisztasági csomag, gyógyszereid, füldugó, szendvicsek első estig, zárt cipő, melegebb öltözet, kézfertőtlenítő gél, nedves törlőkendő, kulacs.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől teljesen eltérő szokások, világnézet, életritmus, értékrend, igényszint és vallás van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társaikra és tilos szemetelniük.

Túravezetés A túravezető feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést, és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztos lehetsz benne, hogy megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Utazás és közlekedés Hagyományos és diszkont légitársaságokkal repülünk Budapesttől ██████ig és ████████tól Budapestig. Amennyiben a jelzettől eltérő repülőtérről indulunk / repülőtérre érkezünk, az eredeti városból / városba felár nélkül transzfert biztosítunk. Ételt, italt a repülőjáratokon nem kapunk, érdemes a kézipoggyászban néhány szendvicset magunkkal hoznunk. ██████n belül bérelt autókkal és/vagy hajóval, vonattal és busszal közlekedünk. Előfordulhat, hogy egymástól eltérő típusú bérautókat kapunk.

Útiokmányok Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak ██████ba. Az útlevélnek a tervezett hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Valuta Készpénz kivitele javasolt euró vagy amerikai dollár formájában, melyet szükség esetén érkezés után válthatunk át a helyi valutára. Készpénz kivitele javasolt, mert bankkártyával nem mindenhol fizethetünk.

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Túravezető
Fenntartjuk a jogot a túravezető személyének megváltoztatására!
Qsz-Qsz
Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a repülőtéri- és egyéb illetékeket, 1 db max. 55×40×20 cm-es és 1 db max. 38×25×10 cm-es kézipoggyászt; a(z) ███████n belüli összes utazást bérelt autóval (üzemanyaggal és egyéb járulékos költségekkel együtt) és/vagy vonattal, busszal és hajóval; a szállásokat; a belépőjegyeket; az utazásszervezést és a magyar nyelvű túravezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza az étkezéseket, valamint az utasbiztosítást.
Velünk tartanál?
A jelentkezés előfeltétele a fenti utazási tájékoztató elolvasása és egy azzal kapcsolatos rövid teszt kitöltése.
Jelentkezési határidő: 2024.07.07.
Előleg: 240.000 Ft, mely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék fizetési határideje: 2024.09.12.