Luxemburg

Luxemburg

kedvezményekkel akár:
235.316 Ft
csökkentett áraink
Törzsutas kedvezménnyel: 249.158 Ft
26 éves kor alatt: 235.316 Ft
teljes részvételi díj:
276.842 Ft
mit tartalmaz?
2024.06.21. — 2024.06.23.

Luxemburg 2024.06.21. — 2024.06.23.

Három nap Európa mesevárában

felveszem a bakancslistámra! Szeretnék jelentkezni! ajándékba adom!
„Észak Gibraltárja”, a „legkisebb nagyváros”, a világ harmadik leggazdagabb országa, Európa egyik pénzügyi központja — ez mind Luxemburg, és hidd el, nem csak a bankároknak érdemes ide járniuk! Ez a lenyűgöző fekvésű, emberi léptékű, szinte mesebelien tiszta és rendezett kis ország tökéletes kikapcsolódást, remek sétákat és sok-sok felfedeznivalót tartogat egy laza hétvégi élménytúrára. Bónuszként pedig a nagyherceg születésnapjára rendezett programokon is részt vehetsz, ahol a kedvenc sörödet adják!
3 nap (1 munkanap)maximum 16 fő
Garantált indulás!
Minden benne volt a három napban, amit bele lehetett rakni, szuperül megszervezett pihentető kiruccanás volt kellemes fáradtsággal minden nap végén. Jó kis csapat volt, remélem még találkozunk!
Még sosem voltam ilyen városnézős utazáson csoporttal. Első alkalom és maximálisan meg voltam vele elégedve.
Luxemburg egy igazi mesebeli ország, nem csak a tájai és kastélyai miatt, hanem mert hercege is van. Kifejezetten jó volt a társaság. Henri papa szülinapját jövőre is itt ünneplem!
Azt kérte a túravezető, hogy írjak pár sort a vendégkönybe, milyen volt számomra ez az út. Hát nem írok! Mindenki vegyen részt ezeken a kihagyhatatlan élményeken és megtudja!
Kirándultunk sziklák között, szikla labirintusban. Láttunk csodás várakat, libegőztünk. Nagyon élveztem a felvonulást és jó volt látni a hercegi párt!

június 21., péntek — Európa legismertebb nevű kisteleplése és „Kis Svájc” A hajnali órákban találkozunk a Liszt Ferenc repülőtér 2B termináljának indulási szintjén a 70. számú csomagfeladó pult előtt. Innen Charleroi-ba repülünk, ahol felvesszük bérelt autóinkat és a Luxemburgi Nagyhercegség délkeleti csücskébe, Schengen városába utazunk. A település neve örökre összeforrt az Európán belül szabad utazást biztosító, 1985-ben itt aláírt megállapodással — melynek értelmében mi is határellenőrzés nélkül léphetünk Luxemburg területére. Megtekintjük az egyezményt bemutató kiállítást és sétálunk egyet az emlékművekkel teletűzdelt Mosel folyó partján, a német-francia-luxemburgi hármas határnál. Innen Luxemburg legkisebb régiója felé vesszük utunkat: ez a Müllerthal, más néven „Kis Svájc”, az ország legváltozatosabb domborzatú vidéke. Gyalogosan járjuk be ennek a békés tájnak egy kis szegletét, ahol megannyi lélegzetelállító formáció található: érintjük a Malakoff-sziklatornyot, az úgynevezett Labirintust és végigsétálunk a Farkas-szurdokon is. Visszaérkezésünk után az ország közepén elhelyezkedő szállásunk felé vesszük az irányt.
Szállás: mobilház (2 ágyas szobák). Ezen a szállásunkon egymás után két éjszakát töltünk.
Gyalogtúra: táv 10 km; szint: fel 200 m, le 200 m.

június 22., szombat — Mesebeli kastélyok és háborús emlékek Reggeli után az ország északi részére, az Ardennek vidékére utazunk: első megállónk Diekirch városa, mely elsősorban II. világháborús szerepéről híres. A környéken zajlott az ardenneki offenzíva, a Harmadik Birodalom utolsó ellentámadása 1944-45 telén, mellyel egy meglepően gazdag gyűjteménnyel rendelkező, igényes múzeum ismertet meg minket. Megtekintjük a település koragótikus templomát is, majd Viandenbe autózunk, ahol Európa egyik legimpozánsabb középkori várkastélya található. Alaposan körbefényképezzük a várat, meglátogatjuk a híres haranglábat és az 1248-ban alapított trinitárius kolostort is, majd némi szabadprogram után libegővel jutunk fel egy kilátóponthoz, ahonnan teljes egészében szemünk elé tárul a középkori hangulatát megőrző kisváros. Délután Clervaux városkájába vezet utunk, ahol az ország leghíresebb kiállítása, az UNESCO Világemlékezet Programjába is beválasztott „Az ember családja” vár ránk. Edward Steichen amerikai fotográfus a II. világháború traumatikus hatásait, a reménytelenséget és a bizonytalanságot látva próbálta meg felhívni a figyelmet az emberiség értékeire: fényképek segítségével mutatta meg, hogy az emberiség szerte a világon egységes egészet alkot. A nagy sikerű mozaik végigjárása után a közeli belga-német-luxemburgi hármas határon veszünk szemügyre egy szép összeurópai emlékművet; végül pedig a Bourscheid-várral szemben fekvő dombtetőre sétálunk, ahonnan minden képzeletet felülmúló panorámában gyönyörködhetünk!
Szállás: mobilház (2 ágyas szobák).

június 23., vasárnap — Nagyhercegi parádé a kedvenc söröddel! Nem véletlenül időzítettük élménytúránkat éppen erre a hétvégére: most ünneplik ugyanis az uralkodó születésnapját, mely egyben az ország egyetlen hivatalos nemzeti ünnepe is. Az egész főváros díszbe öltözik: mindenhol zászlók lobognak, a parkokban különleges játékok és programok várják a nagyérdemű közönséget, a főutcán pedig egy látványos felvonulást figyelhetünk meg, ahol a hadsereg színe-java mellett minden létező egyenruhás szervezet is megmutatja magát. Az ünnepség után városnézésre indulunk: megtekintjük az elbűvölő Guillaume-teret a városházával, az 1573-as Nagyhercegi Palotát és a város büszkeségét, a későgótikus Miasszonyunk-katedrálist — amely egyben a nagyhercegek temetkezési helye is. Az Alkotmány-térre érve megpihenünk, majd sétánkat folytatva eljutunk az egykori kaszinó épületéhez, ahol Liszt Ferenc utolsó koncertjét adta. Délután a helyiek által csak „Grund”-ként emlegetett alsóvároson sétálunk keresztül, ahonnan rácsodálkozhatunk a fölöttünk magasodó hegyorom tetején épült óváros falaira. Szinte egy faluban érezhetjük itt magunkat az eredeti jellegüket megőrzött, sziklafalak közé szorított alacsony házak között — pedig valójában egy európai főváros központjától alig néhányszáz méterre járunk! Folytatva utunkat a Pétrusse-völgyben találjuk magunkat: ez az üdezöld, szinte vad folyóvölgy közvetlenül az óváros déli falánál húzódik, s kiválóan láthatjuk innen a híres Adolphe-hidat. A szemközti oldalon felkapaszkodunk a Bock-erőd tetejére, ahonnan remek kilátásban gyönyörködhetünk. Miután meglátogattuk a Szent Mihály templomot, végigsétálunk a XVII. századi városfal tetején kanyargó, „Európa legszebb erkélyének” tartott Chemin de la Corniche sétányon. Innen a város központi terét, a Place d’Armes-t vesszük célba, ahonnan szabadprogram keretében ismerkedhetünk tovább az óvárossal. Végül Luxemburgnak búcsút intve Bécsbe repülünk, s transzferbuszunkkal várhatóan éjfél után érkezünk Budapestre.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A repülőjáratok pontos indulásától függően az első és utolsó napok programja némileg módosulhat. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések, vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják. Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

Csomagolás Feladott poggyászt nem viszünk magunkkal. Csak és kizárólag 1 darab kézipoggyászt hozhatsz magaddal, melynek maximális mérete 40×30×20 cm lehet! Ebben mindennek benne kell lennie, tehát nem lehet pluszban sem fényképezőgép, sem laptop, sem retikül, sem övtáska, semmi! Rendkívül fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át, mert nagyon szigorúan veszik őket, és túllépésükkor megtagadják az adott csomag szállítását! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. A kézipoggyászban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet (tehát pl. egy félig üres 200 ml-es tusfürdő NEM oké, egy teli 100 ml-es viszont igen). Minden folyadéknak számít, ami nem teljesen szilárd (fogkrém, kézkrém, naptej stb.). Ezeket mind együtt bele kell tenni egy maximum 1 liter űrtartalmú zárható zacskóba, és úgy a kézipoggyászba. A repülőn minden nagyon drága, ezért a folyadékellátást úgy oldjuk meg, hogy a kézipoggyászába mindenki betesz egy teljesen üres kulacsot, amelyet a biztonsági ellenőrzés után a tranzit mosdójában megtöltünk vízzel (ez teljesen legális!). További információk, részletes tájékoztatás a [www.bud.hu] oldalon.

Egészség és biztosítás Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, kisebb rosszullétet. Egészségügyi ellátás & biztosítás: Luxemburgban érvényes az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya, ezt mindenkinek kötelező kiváltania és magával hoznia! Higiénia: Minden este lesz lehetőség fürdésre. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltás: covid-19.

Elektromos áram Luxemburgban a Magyarországon megszokott feszültség és aljzat használatos. Eszközeink akkumulátorait szállásunkon feltölthetjük.

Étel, ital Reggelikről a túravezető gondoskodik a szálláson (ezt a Részvételi díj tartalmazza), esténként szállásunkon lehetőségünk lesz közösen meleg ételek elkészítésére, napközben pedig jellemzően utcai árusoknál étkezhetünk vagy helyi büfékbe térhetünk be. A helyi árszint magasabb a Magyarországon megszokottnál. A vezetékes ivóvíz mindenhol biztonságosan fogyasztható az út során, így nincs szükség ásványvíz vásárlására (kulacsot érdemes hozni).

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2024-ben megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled. Mivel Luxemburg vízhiánnyal küzd, ezen az élménytúránkon kiemelkedően figyelj a takarékos vízhasználatra!

Gyalogtúrák Utazásunk egyetlen túrája a Müllerthalban vezet, ezt jól kitaposott ösvények és könnyű terep jellemzik. Ezen kívül csak hosszabb-rövidebb városi sétákra kell számítani.

Időjárás Luxemburgban ebben az időszakban általában az itthonihoz hasonló, koranyári időjárás jellemző, éjszaka hűvösebb lehet. Esővel és széllel is számolnunk kell, mindenképpen hozzunk magunkkal esőkabátot, esernyőt!

Kommunikáció A hivatalos nyelv a luxemburgi, de mindenki beszél németül vagy franciául és angolul is. Luxemburg része a szabályozott roaming díjszabásnak. Időeltolódással nem kell számolnunk.

Létszám Minimum létszám: 8 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk elindítani a túrát! Maximum létszám: 20 fő.

Szállások Utazásunk mindkét éjszakáján kempingben, mobilházakban szállunk meg. A mobilházak rendelkeznek felszerelt konyhával is: nem szükséges tehát edényeket, evőeszközöket magunkkal vinnünk. Előfordulhat, hogy nem mindenkinek jut azonos minőségű fekhely; emeletes ágyas és franciaágyas elhelyezésre is számítani kell. Ágyneműt kapunk, hálózsák nem szükséges.

Szükséges felszerelés Személyazonosító igazolvány vagy útlevél, esőkabát vagy esernyő, törölköző, papucs, költőpénz, tisztasági csomag, gyógyszereid, füldugó, szendvicsek első estig, zárt cipő, melegebb öltözet, kézfertőtlenítő gél, kulacs.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől eltérő szokások, világnézet, életritmus, értékrend van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társaikra és tilos szemetelniük.

Túravezetés A túravezető feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést, és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztos lehetsz benne, hogy megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Utazás és közlekedés Diszkont légitársaságokkal repülünk Budapest — Charleroi — Bécs útvonalon; transzferbusszal utazunk a bécsi repülőtérről Budapestre. Amennyiben a jelzettől eltérő repülőtérről indulunk / repülőtérre érkezünk, az eredeti városból / városba felár nélkül transzfert biztosítunk. Ételt, italt a repülőjáratokon nem kapunk, érdemes a kézipoggyászban néhány szendvicset magunkkal hoznunk. A célterületen belül bérelt autókkal közlekedünk. Előfordulhat, hogy egymástól eltérő típusú bérautókat kapunk.

Útiokmányok Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy érvényes személyazonosító igazolvánnyal utazhatnak az érintett országokba.

Valuta Luxemburg hivatalos fizetőeszköze az euró (1 EUR = kb. 400 HUF). Némi készpénz kivitele célszerű euró formájában, bár bankkártyával is sok helyen fizethetünk. Ajánlott költőpénz: 60-80 EUR (étkezésre és apróságokra).

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Túravezetők
Fenntartjuk a jogot a túravezető személyének megváltoztatására!
Böröczky Csongor
dr. Hári Márton
Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a repülőtéri- és egyéb illetékeket, 1 db max. 40×30×20 cm-es kézipoggyászt; a Bécs – Budapest transzfert; a célterületen belüli összes utazást bérelt autókkal (üzemanyaggal és minden további járulékos költséggel együtt); 2 éjszaka szállást mobilházakban; a Tájékoztató szerinti programokat és belépőjegyeket; 2 reggelit; egy üdvözlő italt; az utazásszervezést és a magyar nyelvű túravezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza a további étkezéseket, valamint az útlemondási- és utasbiztosítást.
Velünk tartanál?
A jelentkezés előfeltétele a fenti utazási tájékoztató elolvasása és egy azzal kapcsolatos rövid teszt kitöltése.
Sajnos erre az utunkra már lejárt a jelentkezési határidő, de lehet pont van még számodra egy szabad hely a csoportban!
Amennyiben szeretnél velünk tartani, kérjük írj nekünk a [email protected] címre!