Törökország

Törökország

kedvezményekkel akár:
507.969 Ft
csökkentett áraink
Törzsutas kedvezménnyel: 537.850 Ft
26 éves kor alatt: 507.969 Ft
teljes részvételi díj:
597.611 Ft
mit tartalmaz?
2024.09.07. — 2024.09.15.

Törökország 2024.09.07. — 2024.09.15.

Pihentető körutazás extra vendégszeretettel

felveszem a bakancslistámra! Szeretnék jelentkezni! ajándékba adom!
A Kelet és Nyugat határán fekvő Törökország varázslatos kultúrája és fordulatos történelme mindig is vonzotta az utazni vágyókat. A helybéliek magyarok iránt tanúsított kimagasló vendégszeretetét, a különleges ételspecialitásokat és a bazárok mindenkit magával ragadó forgatagát nem elég leírásokban olvasni: át kell élni, meg kell tapasztalni! Felkeressük a gyönyörű állapotban fennmaradt Epheszosz és Pergamon romvárosát, majd a természet szépségei felé fordulva meglátogatjuk Pamukkale hófehér álomvilágát, Kappadókia bámulatos képződményeit, kirándulunk egy hatalmas tűzhányón, végül Isztambul nyüzsgő utcáit járva az egykori Oszmán Birodalom központjába nyerünk betekintést. Légy részese Te is Törökország elbűvölő világának!
Nagyon köszönöm ezt az utat, a szervezést! A legjobb az volt, hogy rövid idő alatt nagyon sok mindent láttam. Elfáradtam, de maximálisan megérte! Várom a következő közös utunkat!
Yalvac településén sikerült belekóstolni az igazi vidéki Törökországba! Hosszú út után egy nagyon kellemes szállásra érkeztünk, ahol autentikus környezetben a vendéglátónk zéró angoltudással teljesítette minden kérésünket! Este egy hangulatos zenés-táncos mulatságra keveredtünk, ahol a helyiek szívesen fogadtak és megvendégeltek minket.
Annyira jó, hogy van Qalandar! Soha ne hagyjátok abba a túraszervezést! Életre szóló élményt kaptam harmadszor is.
Túravezetőnk a váratlan helyzeteket is kiválóan kezelte, végig barátságos és segítőkész volt! Jó sok látnivaló volt, nem tudtam volna jobban összeszedni (és olcsóbban!) akkor sem, ha magam szerveztem volna!
Nagyon jól éreztem magam az egész utazás során. Sok új élménnyel gazdagodtam, megismertem új embereket, új helyeket, ételeket fedeztem fel. Legszívesebben haza sem utaznék, vagy már holnap indulnék is újra egy útra!

2024. szeptember 07., szombat — Pergamoni kilátás és türkisi kebab Várhatóan a kora reggeli órákban találkozunk Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának indulási szintjén a csomagfeladó pultok előtt, s pár órás repülőút után érkezünk Törökország harmadik legnépesebb városába: Izmirbe. Felvesszük bérelt autóinkat, melyekkel rögtön Pergamon ókori romvárosának felfedezésére indulunk. A település fénykorában a világ egyik legfontosabb kulturális központja volt: kiemelkedő gyűjteménnyel rendelkező könyvtára folyamatosan Alexandriáéval rivalizált, ennek hatására találták fel a pergament. Innen Kuşadasıba indulunk, ahol igazi mediterrán hangulat fogad: kék tenger, homokos part, leanderes sétány, bazárok, zenés mulatók. Kihasználjuk a szeptemberi török klímát: belevetjük magunkat az Égei-tenger habjaiba, s a napsütésben egy utolsó löketet adunk nyári barnaságunknak.
Szállás: hostel (3-4 fős szobák).

2024. szeptember 08., vasárnap — Epheszosz és Pamukkale Reggel elhagyjuk szállásunkat és elsőként a gyönyörű állapotban fennmaradt római kori romvárosba, Epheszoszba látogatunk. A város egykori utcáin sétálva megfigyelhetjük a fejlett csatornarendszert, az utcát övező házak homlokzatait, a könyvtár míves boltozatait, kipróbálhatjuk, hogy a színházban valóban hallható-e a suttogás is a legfelső sorokból... A szintén közeli Artemisz-templom az ókori világ hét csodájának egyike volt, méreteiről egy rekonstruált oszlop árulkodik. Kora délután indulunk tovább Pamukkale világhírű, hófehér mésztufagátjaihoz, melyek az UNESCO Világörökség-listáján is szerepelnek. A délutánt a gyönyörködésnek és fürdőzésnek szánjuk, de bejárjuk a közeli ókori fürdőváros, Hierapolisz romjait is.
Szállás: vendégház (3-4 fős szobák).

2024. szeptember 09., hétfő — Antalyai hassüttetés Korán kelünk, hogy minél hamarabb elérjük Antalya messze földön híres tengerpartját. A végeláthatatlan tenger türkizkék színe megigéz, minden egyes itt töltött perccel kisimultabbnak érezzük magunkat, a gondok szinte elszállnak. Nem csoda, hogy rendszeresen Törökország legszebb strandjai közé választják az itt lévőket! Fürdünk, napozunk, pihenünk, ebédre pedig érdemes a tengerből frissen kifogott halat vagy tengeri herkentyűt ennünk. Kora délután megkezdjük hosszú utunkat Kappadókia felé, melyet Konyában szakítunk meg.
Szállás: hostel (3-4 fős szobák).

2024. szeptember 10., kedd — Konya és az Ihlara-völgy Napunk elején felkeressük a Mevlana Múzeumot, ahol türbéjében nyugszik a szufi költő, Mevlana Dzseláleddin Rúmí. A körülötte lévő teret és múzeumkertet bejárva tovább autózunk kelet felé az Ihlara-völgyhöz, melyet Kappadókia ékköveként is emlegetnek. Rövid sétát teszünk a kanyonban, ahová lépcsőn ereszkedünk le és bejárjuk azt a szakaszt, ahol történelem és természet találkozik — hiszen fénykorában nyolcvanezer ember lakta ezt a területet. A késő délutáni órákban Aksarayba autózunk, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: hostel (3-4 fős szobák).
Gyalogtúra: táv: 7 km; szint: fel 100 m, le 100 m.

2024. szeptember 11., szerda — Sós tó és kirándulás tufakúpok között Mai első megállónk a Tuz Gölü, a világ egyik legsósabb tava. A nyáron teljesen kiszáradó tó fenekén teszünk egy rövid, sós-sivatagi sétát. Délután érkezünk meg utazásunk talán legszebb és legkülönösebb látnivalóihoz, Kappadókiába. A terület elsősorban a szokatlan formájú, kúpos hegyeiről nevezetes, melyek vulkáni tufából állnak. Ez a kőzet egyszerre stabil és könnyen alakítható; ennek köszönhetően a már eredetileg is rendkívül látványos hegyeket az évszázadok folyamán az itt élő emberek tovább formálták. A vulkáni riolittufába, a gúla alakú hegyek belsejébe vájták barlanglakásaikat, templomaikat, sőt nagy kiterjedésű föld alatti városokat is létrehoztak. Naplemente előtt rövid túrára indulunk a pajzán asszociációkra okot adó Szerelem-völgyben haladva, mielőtt megérkezünk szállásunkra, Göremébe.
Szállás: hostel (3-4 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után két éjszakát töltünk.
Gyalogtúra: táv: 9 km; szint: fel 120 m, le 350 m.

2024. szeptember 12., csütörtök — Hőlégballonok és Göreme környéke Pirkadat előtt kelünk, hogy a falu egy magas pontjára felmászva gyönyörködhessünk a hajnalban tömegével felszálló színes hőlégballonok és a felkelő nap varázslatos látványában. Reggelink elfogyasztása után bejárjuk az UNESCO Világörökség részét képező Göremei Szabadtéri Múzeumot, ahol elsősorban tufahegyekbe épített, freskókkal gazdagon díszített barlangtemplomokat láthatunk, majd pár órás kirándulásra indulunk a Rózsaszín-völgy bámulatos képződményei közé. A nap hátralévő részében Kappadókia további mesés arcait fedezzük fel. Délután Kaymakli több emelet mély, egykor emberek ezreinek lakhelyéül szolgáló földalatti városát nézzük meg, melyet a puha tufába vájtak a hajdanán itt élők. Végül Uçhisar kastélynak is nevezett magaslatáról gyönyörködünk az alattunk elterülő tájban és a naplementében.
Szállás: hostel (3-4 fős szobák).
Gyalogtúra: táv: 9 km; szint: fel 0 m, le 300 m.

2024. szeptember 13., péntek — Gyalogtúra az Erciyes vulkánon Kora reggel egész napos gyalogtúrára indulunk Törökország egyik legimpozánsabb tűzhányóján, a 3917 m magas Erciyes vulkánon, melynek látképe egész Kappadókiát uralja. Autóinkkal 2200 méteres magasságig tudunk feljutni, innen rövid szakaszon felvonózunk, majd megkezdjünk túránkat. Kopár hegyoldalon gyaloglunk egyre feljebb, miközben a panoráma ennek megfelelően válik egyre lélegzetelállítóbbá. Körülbelül 3400 méteres magasságig túrázunk, ahonnan rövid pihenő után ugyanazon az útvonalon visszaindulunk a felvonó felső állomásához, majd onnan a parkolóba. Mivel ugyanazon az útvonalon túrázunk fel és le, aki nem szeretne végig felkapaszkodni, nyugodtan megpihenhet útközben, megvárva a visszatérő csoportot. Este Kayseri repülőterére hajtunk, leadjuk bérelt járműveinket, s egy késői járattal Isztambulba repülünk.
Szállás: hostel (4-6 fős szobák). Ezen a szállásunkon egymás után két éjszakát töltünk.
Gyalogtúra: táv: 8 km; szint: fel 900 m, le 900 m.

2024. szeptember 14., szombat — Elmerülés Konstantinápoly forgatagában Egész napos városnézés következik, hiszen rengeteg látnivalót tartogat számunkra ez a Kelet és Nyugat találkozóhelyének számító metropolisz. Elsőként a hat minarettel rendelkező Kék Mecsethez látogatunk, mely a leghíresebb dzsámi az országban. Ezután az egykori Oszmán Birodalom legbelsőbb központját, a Topkapi Palotát vesszük célba. Ahogy egyre beljebb jutunk a pompás kertekben, fokozatosan tárul fel előttünk az Európát rettegésben tartó török uralkodók fényűző életmódja. Megnézzük többek között a birodalmi pénzverdét, a többezer fős személyzeti lakrészt, az uralkodói konyhát, a szultán és családja magánterületének számító belső palotát, és a háremet is. Miután megismerkedtünk a birodalom irányításának központjával, a világ legnagyobb keresztény székesegyházának épült Hagia Szophiát csodáljuk meg. Viharos múltja van a monumentális épületnek, mely alatt többször feldúlták és kifosztották. Bizánc bukásakor — és legújabban ismét — mecsetté alakították át, ekkor kapta az eredeti stílusához szépen illeszkedő minareteket. A nap hátralévő részében szabadprogram keretében ismerkedhetünk tovább Isztambullal, ami alatt feltétlenül érdemes felkeresni a Fedett Bazárt, ahol maradék pénzünket szép portékákra cserélhetjük.
Szállás: hostel (4-6 fős szobák).

2024. szeptember 15., vasárnap — ♪♪ Sok színes képeslap a kis szobám falán, Álmaimban visszajárok minden éjszakán... ♪♪ Repülőgépünk pontos indulásának függvényében délelőtt várhatóan még lehetőségünk nyílik némi egyéni városnézésre, sétálásra — majd fájó szívvel elhagyjuk Isztambult, búcsút intünk Törökországnak, s egy délutáni járattal Budapestre repülünk.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A repülőjáratok pontos indulásától függően az első és utolsó napok programja némileg módosulhat. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések, vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják. Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

Csomagolás Feladott poggyászt nem viszünk magunkkal. Csak és kizárólag 1 darab kézipoggyászt hozhatsz magaddal, melynek maximális mérete 55×40×20 cm! Ebben mindennek benne kell lennie, tehát nem lehet pluszban sem fényképezőgép, sem laptop, sem retikül, sem övtáska, semmi! Rendkívül fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át, mert nagyon szigorúan veszik őket, és túllépésükkor megtagadják az adott csomag szállítását! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. A kézipoggyászban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet (tehát pl. egy félig üres 200 ml-es tusfürdő NEM oké, egy teli 100 ml-es viszont igen). Minden folyadéknak számít, ami nem teljesen szilárd (fogkrém, kézkrém, naptej stb.). Ezeket mind együtt bele kell tenni egy maximum 1 liter űrtartalmú zárható zacskóba, és úgy a kézipoggyászba. A repülőn minden nagyon drága, ezért a folyadékellátást úgy oldjuk meg, hogy a kézipoggyászába mindenki betesz egy teljesen üres kulacsot, amelyet a biztonsági ellenőrzés után a tranzit mosdójában megtöltünk vízzel (ez teljesen legális!). További információk, részletes tájékoztatás a [www.bud.hu] oldalon.

Egészség és biztosítás Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, antibiotikum, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól teljesen eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, kisebb rosszullétet. Egészségügyi ellátás & biztosítás: Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással. Ezt a Részvételi díj nem tartalmazza! Higiénia: Minden este lesz lehetőség fürdésre. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltás: covid-19.

Elektromos áram Törökországban a Magyarországon megszokott feszültség és aljzat használatos. Eszközeink akkumulátorait szállásainkon feltölthetjük. Egyszerű elosztót érdemes magunkkal hoznunk!

Étel, ital A reggeliket a Részvételi díj tartalmazza. A további étkezéseket tekintve utazásunk szervezetten önellátó, ami azt jelenti, hogy mindig szánunk időt vásárlásra a helyi élelmiszerboltokban vagy piacokon, sőt számos alkalommal étkezhetünk éttermekben is. A törökországi árszint hasonló az itthon megszokotthoz. A szállásokon vagy azok közelében mindig találunk megfelelő étkezési lehetőségeket az olcsó utcai kifőzdéktől kezdve az éttermeken át az óriási választékot felvonultató piacokig. Egy átlagos étteremben kb. 8-10 euróért étkezhetünk. Kizárólag palackozott víz fogyasztása javasolt, amely mindenütt kapható. Másfél liter ásványvíz ára kb. 0,5 euró.

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2024-ben megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled. Mivel Törökország vízhiánnyal küzd, ezen az élménytúránkon kiemelkedően figyelj a takarékos vízhasználatra!

Gyalogtúrák Utazásunk négy túrát tartalmaz, melyek közül a legnagyobb kihívást az Erciyes vulkán meghódítása jelenti, elsősorban a nagy szintkülönbség miatt. Nagyrészt járt ösvényeken haladunk, de az esetleges hó ezt a csúcsrégióban elfedheti! Csomagunkat egyik esetben sem kell magunkkal vinnünk, csak a napi élelmet és folyadékot.

Időjárás Törökországban ebben az időszakban nappal 22-26°C-ra kell számítani, az Erciyes csúcsrégiójában azonban fagypont közeli hőmérséklet is lehet, így fontos meleg ruházattal is készülni! Csapadék alig várható, erősebb szél azonban előfordulhat.

Kommunikáció A hivatalos nyelv a török. Elsősorban a némettel vagy az angollal próbálkozhatunk, de alapvetően kevesen beszélnek idegen nyelveket. A magyar mobilszolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel, azonban Törökország nem része a szabályozott roaming díjszabásnak. Az aktuális forgalmi díjakról tájékozódj mobilszolgáltatódnál! Időeltolódás: +1 óra.

Kulturális sokk Törökország szekularizált muszlim ország, a vallási előírások és az öltözködési szokások nem túl szigorúak. Nyugodtan viselhető póló és rövidnadrág, nem elfogadott azonban a túlzottan nyitott és/vagy túlzottan rövid ruházat. Mecsetek látogatásakor hosszú öltözék, valamint hölgyeknek fejkendő szükséges!

Létszám Minimum létszám: 8 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk elindítani a túrát! Maximum létszám: 20 fő.

Szállások Utazásunk 8 éjszakáját vendégházakban és hostelekben töltjük, jellemzően 3-4 fős (Isztambulban 4-6 fős) szobákban. Előfordulhat, hogy egyes szállásokon nem mindenkinek jut azonos minőségű fekhely; emeletes ágyas és franciaágyas elhelyezésre is számítani kell. Hálózsák nem szükséges.

Szükséges felszerelés Útlevél vagy legújabb típusú (biometrikus azonosítót tartalmazó) személyazonosító igazolvány, esőkabát vagy kis esernyő, fürdőruha, törölköző, gyógyszerek, fej- vagy zseblámpa, túracipő a kirándulásokhoz, szandál, melegebb öltözet, sapka napszúrás ellen, napkrém, napszemüveg, kishátizsák a napi programokhoz, kézfertőtlenítő gél, füldugó, hölgyeknek fejkendő.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől teljesen eltérő szokások, világnézet, életritmus, értékrend és vallás van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Törökország a magyarországinál alacsonyabb szintű infrastruktúrával rendelkezik, alacsonyabb az életszínvonal is. A magyarországinál szigorúbb öltözködési és viselkedési szabályok honosak, amiket a külföldi utazóknak is kívánatos betartani! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társaikra és tilos szemetelniük.

Túravezetés A túravezető feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést, és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztos lehetsz benne, hogy megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Utazás és közlekedés Diszkont légitársaságokkal repülünk Budapest — Izmir és Isztambul — Budapest, valamint belföldön Kayseri — Isztambul útvonalon. Amennyiben a jelzettől eltérő repülőtérről indulunk / repülőtérre érkezünk, az eredeti városból / városba felár nélkül transzfert biztosítunk. Ételt, italt a repülőjáratokon nem kapunk, érdemes a kézipoggyászban néhány szendvicset magunkkal hozni. Törökországon belül többnyire bérelt autókkal utazunk — ez alól kivételt képez Isztambul, ahol helyi tömegközlekedési eszközöket veszünk igénybe. Előfordulhat, hogy egymástól eltérő típusú bérautókat kapunk.

Útiokmányok Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy érvényes legújabb típusú (biometrikus azonosítót tartalmazó) személyazonosító igazolvánnyal utazhatnak Törökországba. Az okmánynak az országba való belépéstől számítva még legalább 180 napig érvényesnek kell lennie!

Valuta Törökország hivatalos fizetőeszköze a líra (1 TRY = kb. 12 HUF, erősen változó árfolyam!). Mivel utazásunk során csak elvétve találhatunk bankautomatákat, készpénz kivitele célszerű líra formájában. Ajánlott költőpénz: kb. 200 euró (étkezésre és apróságokra).

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Túravezető
Fenntartjuk a jogot a túravezető személyének megváltoztatására!
Billay Gábor
Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, a repülőtéri- és egyéb illetéket, 1 db max. 55×40×20 cm-es kézipoggyászt; a Törökországon belüli összes utazást bérelt autókkal (üzemanyaggal és minden további járulékos költséggel együtt), valamint Isztambulban tömegközlekedési eszközökkel; 8 éjszaka szállást vendégházakban és hostelekben; az összes reggelit és egy üdvözlő italt; a Tájékoztató szerinti programokat és belépőjegyeket; az utazásszervezést és a magyar nyelvű túravezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza a további étkezéseket, valamint az útlemondási- és utasbiztosítást.
Velünk tartanál?
A jelentkezés előfeltétele a fenti utazási tájékoztató elolvasása és egy azzal kapcsolatos rövid teszt kitöltése.
Jelentkezési határidő: 2024.07.15.
Előleg: 237.611 Ft, mely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék fizetési határideje: 2024.08.08.