Túrazsákbamacska

Túrazsákbamacska

kedvezményekkel akár:
148.750 Ft
csökkentett áraink
Törzsutas kedvezménnyel: 157.500 Ft
26 éves kor alatt: 148.750 Ft
teljes részvételi díj:
175.000 Ft
mit tartalmaz?
2024.09.20. — 2024.09.23.

Túrazsákbamacska 2024.09.20. — 2024.09.23.

Meglepi vadonjárás Európában (lásd a lenti térképet)

felveszem a bakancslistámra! Szeretnék jelentkezni! ajándékba adom!
Végre odakint vagyunk. Sátorban vagy menedékben alszunk, álmosan indulunk egy hideg hajnalon napkeltét nézni, harapni lehet a levegőt. Hol is vagyunk? Skandináviában, az Alpokban vagy a Balkánon? Fenyvesben, lomberdőben vagy citrusfák között? Sokezer méteres hegyek gerincein, mély szurdokvölgyek alján vagy végeláthatatlan fennsíkokon? Vízesések, barlangok vagy fjordok közelében? Tulajdonképpen mindegy is — hiszen nézd, milyen gyönyörű ez a táj! Milyen kár lett volna ott maradni, abban a másik világban, ahol autók dudálnak, határidők szorítanak és minden nap ugyanúgy zajlik! Bezzeg itt milyen egyszerű és mégis milyen nagyszerű minden! Lehet, hogy ez az igazi szabadság? Lehet, hogy így a legjobb utazni? Visszagondolsz: nem kellett semmit tervezned, hiszen azt sem tudtad, merre indulunk. Persze, mikor indulás előtt néhány nappal megkaptad a részletes tudnivalókat, megpróbáltad kitalálni az úti célt, de nem sikerült. Talán jobb is így. Mosolyogsz, ahogy eszedbe jut, hogy magadtól biztosan nem jöttél volna épp ide. A vén Európa megint megtréfált: olyan arcát mutatta, mint eddig még soha. Ezért is szereted a meglepetés-utakat. Ezért is fogsz ismét elmenni túrázni valahova.

Mielőtt tovább olvasol, engedd meg, hogy megválaszoljam azt a két kérdést, ami most motoszkál benned!
— Én azért nem mindenhova vágyom. Mi lesz, ha a választott célterületre nem szeretnék elutazni?
— Úgy gondoljuk, túrázni egyet Európában akkor is érdemes, ha már voltál az adott helyen. Nagyon valószínűtlen, hogy pontosan ugyanazt az útvonalat választjuk, amit egyszer már bejártál — de még ha így is van, akkor sem lesz ugyanolyan, mint akkor volt. Ezért — ellentétben Zsákbamacska és Zsákbatigris útjainkkal — nincs lehetőség célterületek kizárására.
— Oké, világos. És mikor tudom meg, hogy hova megyünk és mi lesz a pontos program?
— Ez attól függ, mennyire vagy bevállalós. A jelentkezés során jelölheted, hogy 5 nappal indulás előtt, vagy csak a találkozókor szeretnéd megtudni az úti célt. A „Tudnivalók” kezdetű részt, valamint a találkozási- és visszaérkezési időpontokat és helyszíneket indulás előtt 5 nappal mindenképp megküldjük neked emailben.
🇪🇺 Inkább egy kényelmesebb európai hosszúhétvégés meglepetés-élménytúrára vágysz? Kattints ide!

🗺️ Vagy távolabbi ismeretlen vizekre eveznél? Akkor a zsákbatigrist éppen neked találtuk ki!
Mivel Zsákbamacska út volt, túl sok előzetes ismeret, elvárás nem volt. Ennek ellenére szuperül sikerült! A hegymászással túlléptem a korlátaimon!
Utolsó pillanatban döntöttük el, hogy jövünk, mint ahogy az utolsó pillanatban tudtuk meg, hogy hová! Így igazi kiszámíthatatlan meglepetés túra volt, jól elfáradtunk, folytathatjuk legközelebb!
Személy szerint örültem, hogy a zsákbamacska ██████ lett! Pontosan az ilyen fárasztó túrák a jók a párnaposak közül. Egyre jobban szeretek veletek utazni! Köszönöm az élményeket újra és újra!
Felejthetetlen élményt adott a téli táj szépsége, a vastag hóval borított fenyvesek, befagyott tavak látványa. Tiszta, csendes, érintetlen természet. Ezt csak átélni lehet!
Csodás természeti adottságok és vidék, rengeteg nevetés! Nagyon élveztem ezt a zsákbamacska ötletet, a várakozást is, várom, hogy újra jöhessek majd!
Azt szeretem a legjobban a Qalandaros utakon, hogy a jó csapat egy akkora pluszt ad az egyébként is tartalmas programokhoz, ami miatt mindig szívesen fogok veletek utazni, mindegy az úti cél!
Nagyon izgalmas és túrázós volt, ez nekem nagyon tetszett. Megpróbálom jövőre is rávenni anyát, hogy jöjjünk el.
Térkép
Utazási tájékoztató

szept. 19. vagy szept. 20. — Túrabakancsokat felhúzni! Közlekedési eszközünk pontos indulásának függvényében csütörtök este (19:00 után) vagy pénteken találkozunk Budapest valamelyik közlekedési csomópontján (páyaudvar, buszállomás vagy repülőtér), hogy megkezdjük utazásunkat ████████████ felé — ahová legkésőbb péntek délután megérkezünk. ████ ███ ███████ ████ ██ █████ █████ ███████ ████ ██████ ██████ ████ ███ █████ █████ ████ ███ ████ ████ ███ ████ ███ █████ █ █ élelmiszerkészleteink feltöltése után, ████████ █████ ████████ ██ ████ ██████ ██████ ███ █ ████ ████ ████████.

szept. 21. — A vadonban Korán kelünk, hiszen ███████ ███████ █████ █████████ ████████ ████████ elbűvölő ███ █████ ██████ ████████ ██████ ██ ████ ███ ███████ ██ ███ █████ ████████ ████ ██████ ███████ █████ ███████ ████████████ ████ ███ ███ ██████ ████ ████ ████████████ megpihenünk, ███████ ██████ ██████ █████████ █ ██████ ███ █████ ██ ███████ ███ ██████ ██████ ██████ ███████. ███████████ ██████████ ████ ███ ████████ █████ ████ ███ █ ██████ ██████ ███████ elfogyasztjuk ebédünket, majd végigsétálunk ██ ███ ████████ █████ █████ ██████ ███████████ ███████ █████ ███ ██████ █████ ███████ ██████ ████ ██████ ████████ █████ lassan sötétségbe burkolóznak ████████ █████ ████.
Gyalogtúra: időtartam: 5-8 óra; táv: max. 20 km; szint: max. 1500 m (fel és le összesen).

szept. 22. — Mélyen rejtőző ösvényeken Napunk indításaként ███ ███████ ████ ███████ ███ ████ ████████. █████ █████ ██████████ ████████ █████ ██████ ████████ ████ ████ ████████nak is nevezett ██████████ ████ ███████ ████ ████████ █████ ███ ██████ ████ ████ █████ ██████ ██████ ████ ███████ ███████ █████ gyalogszerrel folytatjuk utunkat ████████████ ████ ████ ██████ ████ ████████ ██████ ██████ ███████ ██████ ███████, ███ ██████ ████ █████. ███████ ████ ████ ██████. Egészen █████ ██ magasságig █████████ ████████ ████████ ████████ ███████ ████ ████████ ███████ ████ ████ ██ ██████ ███ ██████ ██ ██ ██ █████ ███████ █████████ ████. ██████ ███ █████████ ███ █████ ██████ █████████ ███████ gyönyörködhetünk ████ █ ███████ █████ ████ █████ ██ █████ ██████.
Gyalogtúra: időtartam: 5-8 óra; táv: max. 20 km; szint: max. 1500 m (fel és le összesen).

szept. 23. — Erdőn, bokron, tüzön át ███████ ██████ ████████, először ███ ███ ██ █████████ ████ ███████ ███ ███████ ██████ ████████ ███ ██████ kanyargós erdei ösvényen ██████████ ███ ████ ██████ ███████ ██████ ████ ████████ ███████ ██████ ███████ ██████ █████ ███ █████. ██ ██████████ ███████ █████ ██████ █████ könnyfakasztóan gyönyörű ██████ ████ █████ ███ ███ ███████ █████ █████ █████ ███████ ████████ █████ █████ ████████. ███████████ ███████ ████ ██████ elindulunk vissza ███████████ █████ ██████ ████████ ██ ████████ █████ ████████ █████. Elbúcsúzunk szeretett ████ ██████ ███ ██████ ███████ ██, █████ ███████ ███████ menetrendünk pontos függvényében hétfőn délután-este vagy kedd reggel (08:00 előtt) érkezünk Budapestre.

Tudnivalók
A jelentkezés és befizetés menetéről itt olvashatsz

Nyilatkozat A jelentkezéssel tudomásul veszed, hogy csak indulás előtt 5 nappal küldjük el neked az itt található tudnivalók pontos úticélhoz és programhoz illesztett, aktualizált változtatát, valamint a találkozási- és visszaérkezési időpontokat, helyszíneket. Ez elegendő információval szolgál számodra a pakoláshoz, készüléshez. Tudomásul veszed továbbá, hogy az úti célt és a programot tartalmazó leírást túravezetőnk csak a találkozókor fogja kiosztani, arról bővebb előzetes információid nem lesznek. Amennyiben nem szeretnél teljes meglepetést, jelentkezéskor kérheted, hogy a pontos programot és úticélt tartalmazó leírást is küldjük meg neked a többi információval együtt, indulás előtt 5 nappal.

Figyelem! Az időjárás, a politikai és járványügyi helyzet, valamint közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. A választott közlekedési eszközök menetrendjétől függően az első és utolsó napok programja némileg módosulhat. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, járványügyi intézkedések, vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják.

Csomagolás Repülővel való utazás esetén: Mindenki 1 darab kézipoggyászt hozhat magával, melynek maximális mérete 40×30×20 cm, maximális súlya 10 kg lehet! Ezen felül hozhatsz magaddal egy maximum 6 kg-os túrazsákot, amibe bele kell férjen a hálózsákod, derékaljad, bicskád, adott esetben egy sátor rád eső része — és semmi más! A túrazsákokat együtt, közös feladott poggyászban fogjuk szállítani. Fontos, hogy ezeket a korlátokat ne lépjük át, mert nagyon szigorúan veszik őket, és túllépésükkor megtagadják az adott csomag szállítását! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen sem nálad, sem a kézipoggyászban semmilyen szúró-vágó eszköz, éles vagy tűzveszélyes tárgy, mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. A kézipoggyászban folyadék maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet (tehát pl. egy félig üres 200 ml-es tusfürdő NEM oké, egy teli 100 ml-es viszont igen). Minden folyadéknak számít, ami nem teljesen szilárd (fogkrém, kézkrém, naptej, stb.). Ezeket mind együtt bele kell tenni egy maximum 1 liter űrtartalmú zárható zacskóba, és úgy a kézipoggyászba. A repülőn minden nagyon drága, ezért a folyadékellátást úgy oldjuk meg, hogy a kézipoggyászába mindenki betesz egy teljesen üres kulacsot, amelyet a biztonsági ellenőrzés után a tranzit mosdójában megtöltünk vízzel (ez teljesen legális!). További információk, részletes tájékoztatás a [www.bud.hu] oldalon.
Szárazföldi utazási formák esetén: Csupán egyetlen kényelmes túrazsákba pakolj, mely legfeljebb 80×50×30 cm méretű és maximum 20 kg súlyú legyen. Ügyelj rá, hogy beleférjen a hálózsákod, a derékaljad és adott esetben egy sátor rád eső része. Hozz minél kisebb poggyászt, mert közlekedési eszközünkön korlátozottak a tárolási lehetőségek — és pakolj minél könnyebben, hiszen lehetséges, hogy több napon keresztül a teljes felszerelésünket, élelmiszerünket a túrazsákban magunkkal kell vinnünk!

Egészség és biztosítás Ajánlott gyógyszerek: Láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Betegségek: Az itthon megszokottól eltérő táplálkozás és az itthon ismeretlen baktériumok, vírusok okozhatnak hasmenést, kisebb rosszullétet. Biztosítás: Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással. Ezt a Részvételi díj nem tartalmazza! Higiénia: A túra során korlátozottak lehetnek a tisztálkodási lehetőségeink, nem biztos, hogy minden este lesz lehetőségünk zuhanyzásra. Érdemes nedves törlőkendőket magunkkal hozni. Oltások: Kötelező oltás nincs. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, hogy minden utazó legyen beoltva a Magyarországon kötelező védőoltásokon felül di-per-te-polio, HPV és szezonális influenza ellen is, úti céljától függetlenül. További ajánlott oltás: covid-19.

Elektromos áram Eszközeink akkumulátorainak töltésére várhatóan egyáltalán nem, vagy csak esetenként lesz lehetőségünk, ezért mindenképpen érdemes a kézipoggyászban powerbank-et hoznod.

Étel, ital Utazásunk teljes mértékben önellátó, ami azt jelenti, hogy várhatóan túrazsákunkban magunkkal kell vinnünk a szükséges élelmiszereket. Megérkezés után szánunk időt bevásárlásra, így nem szükséges Magyarországról túl sok ételt-italt hozni. Amennyiben érintünk élelmiszerboltot vagy lesz lehetőségünk meleg étel vásárlására út közben, a túravezető jelezni fogja ezt, hogy csak a feltétlenül szükséges ételmennyiséggel túrázzunk.

Fenntarthatóság Élménytúráinkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük, melynek nyomon követéséhez két mutatót is bevezettünk. Minden utunkra kiszámoltuk, hogy egy utasunk nyomán naponta körülbelül mennyi szén-dioxid egyenértékű károsanyag kerül a levegőbe — és ezt a kibocsátást teljes egészében ellensúlyozzuk is a WWF erre a célra szakosodott partnerén keresztül, 2024-ben megújulóenergia-projektek támogatásával. A Fenntartható Élmény Mutató (F.É.M.) segítségével pedig olyan további tényezők alapján vizsgáltuk élménytúráink fenntarthatóságát, mint például az utazás helyszíne és ideje, a szállások, étkezések és programok mikéntje. Tőled is magas fokú környezettudatosságot várunk el, hiszen élménytúráinkat választva Te is csatlakozol célunkhoz: egy élhetőbb világ létrehozásához. „Qalandbullánk” segítségével megtudhatod, melyek azok a területek, ahol kiemelkedő szükségünk van együttműködésedre, illetve milyen elköteleződéseket várunk el Tőled.

Gyalogtúrák Valódi, olykor egész napos gyalogtúrákra kell számítani! Előfordulhat, hogy akár több napon keresztül a teljes felszerelésünket, élelmiszerünket egy túrazsákban magunkkal kell vinnünk! Az út során legalább 2 olyan túrát tervezünk beiktatni, melyek időtartama 5-8 óra, távolságuk maximum 20 km, vagy a szintkülönbség (fel és le összesen) legfeljebb 1500 méter. Az iménti számok figyelembevételével fontos leszögezni, hogy a tervezett túrák átlagosan sportos erőnléttel, némi hazai túrázási tapasztalattal gond nélkül végigjárhatóak: technikai tudásra, különleges felszerelésre nincs szükség — elengedhetetlen azonban a magabiztos mozgáskoordináció és szédülésmentesség. A célterületen előforduló zord időjárás (eső, erős szél, köd, vihar) nehezítheti túráinkat — emiatt fontos a megfelelő felszerelés, különös tekintettel a vízálló és meleg öltözetre, de ugyanilyen fontos túrazsákunk vízállósága, hogy felszerelésünk is szárazon maradjon eső esetén.

Időjárás Itt tekintheted meg a várható időjárást.

Kommunikáció Leginkább az angol nyelvet használhatjuk. A magyar mobilszolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel, a hegyek között azonban nem mindenhol van térerő.

Létszám Minimum létszám: 8 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem tudjuk elindítani a túrát! Maximum létszám: 20 fő.

Szállások Utazásunk éjszakáit (vad)kempingezve sátrainkban vagy menedékekben, esetleg menedékházakban töltjük. Előfordulhat, hogy különböző közlekedési eszközökön ülve éjszakázunk, de az sincs kizárva, hogy egy repülőtéren hajtjuk álomra fejünket — természetesen mindig szem előtt tartva a biztonságot és a törvényi kereteket.

Szükséges felszerelés Biztosan kell: Érvényes személyazonosító igazolvány, derékalj, kis nyári hálózsák, melegebb öltözet, túrabakancs, esőálló héjkabát, fejlámpa, túranadrág, sapka, kistörülköző, csajka, evőeszköz, WC papír, élelem a túranapokra, gyógyszerek, kézfertőtlenítő gél, füldugó, vízhatlan huzat a túrazsákra. Továbbá szükséges lehet a pontos programtól függően: Erős és szélálló kupolasátor, akár 0°C-ig komfortos hálózsák, gázfőző (repülővel történő kiutazás esetén gázpalackot a helyszínen tudunk beszerezni), gyufa/öngyújtó, esőnadrág, kamásli. A felszerelés összeállításánál gondolj arra, hogy végig kell vele túráznod! Viszont, ha valamit nem pakolsz be, akkor azt nagy eséllyel nem is szerezheted be útközben.

Tolerancia, viselkedés Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol a mienktől teljesen eltérő szokások, világnézet, életritmus, és értékrend van érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk! Az eltérő mentalitás miatt a helyiektől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség és csapatszellem. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társaikra és tilos szemetelniük.

Túravezetés A túravezető feladata, hogy a csoportot koordinálja és a megfelelő helyszínekre eljuttassa, a programokat megvalósítsa, a felmerülő problémákat megoldja, elősegítse a közösségépítést, és mindenben a segítségedre legyen. Nem feltétlenül csak olyan országba vezet túrát, melynek beszéli az általánosan használt nyelveit, de biztos lehetsz benne, hogy megtalálja a megfelelő kommunikációs formát az út lebonyolításához. Nem várható el tőle a meglátogatott helyszínek mélyreható történelmi vagy művészettörténeti ismerete, így korlátozott idegenvezetésre számíts — melyet nyugodtan egészíts ki saját ismereteiddel!

Utazás és közlekedés Diszkont légitársasággal, vonattal vagy busszal utazunk Budapesttől ██████ig és ████████tól Budapestig. Ételt, italt a közlekedési eszközökön nem kapunk, érdemes néhány szendvicset magunkkal hoznunk. Célterületünkön helyi tömegközlekedési eszközöket használunk.

Útiokmányok Magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvánnyal utazhatnak ██████ba.

Valuta Készpénz kivitele javasolt euró formájában; bankkártyával nem mindenhol fizethetünk.

További tudnivalók A további tudnivalókat a Qalandar Kft. honlapján [www.qalandar.hu] elérhető Utazási Szerződés tartalmazza.

Túravezető
Fenntartjuk a jogot a túravezető személyének megváltoztatására!
Qsz-Qsz
Részvételi díj
Árainkról itt olvashatsz bővebben
A Részvételi díj tartalmazza az összes igénybe vett közlekedési eszközre szóló menetjegyet (az esetleges illetékekkel és egyéb kötelező költségekkel együtt); repülés esetén 1 db max. 40×30×20 cm-es kézipoggyászt és 6 kg helyet a közös feladott poggyászokban a túrazsákoknak, hálózsákoknak, derékaljaknak, bicskáknak, (sátraknak); a(z) ███████n belüli összes utazást tömegközlekedési eszközökkel; a szálláshelyek költségeit; az utazásszervezést és a magyar nyelvű túravezetést; a károsanyag-kibocsátás ellentételezését; a jó társaságot és a felejthetetlen élményeket. Nem tartalmazza az étkezéseket, valamint az utasbiztosítást.
Velünk tartanál?
A jelentkezés előfeltétele a fenti utazási tájékoztató elolvasása és egy azzal kapcsolatos rövid teszt kitöltése.
Jelentkezési határidő: 2024.09.01.
Előleg: 70.000 Ft, mely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék fizetési határideje: 2024.08.21.