Ajánlataink iskoláknak
Ötletet keresek! Ajánlatot kérek!
Osztály- vagy évfolyamkirándulás? Nyelvszakos, töri- vagy földrajz faktos tanulmányút? Érettségi utáni kalandozás? Csapatépítő kikapcsolódás a tanári karnak…? Az alapításunk óta eltelt években számos megkeresést kaptunk állami, egyházi és alapítványi iskoláktól diákutak szervezésére Európába és azon túlra is. Megtapasztaltuk, hogy minden túránk maradandó hatással van a fiatalokra, kiemelkedően segíti személyiségfejlődésüket és közösségi kötődésüket — legyen szó akár párnapos kárpát-medencei kiruccanásról, akár többhetes fejlődő országbeli tapasztalatszerzésről. Hisszük, hogy élménytúráink eszközül szolgálnak arra, hogy a jövő társadalmát életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges és a mindennapokban is sikeres, aktív polgárok alkossák, akik pozitív változást idéznek elő nemcsak szűkebb, hanem tágabb környezetükben is. Hisszük, hogy a fiataloknak a világon mindenhol aktív szerepet... Tovább kell vállalnia a béke megteremtésében, fenntartásában — és hisszük, hogy ehhez a legjobb módszer, ha minden fiatal személyes tapasztalatok sokaságával kerül közelebb a világ és a világban élők megértéséhez.

Akkor dolgozunk jól, ha — az élménypedagógiai módszertant messzemenően szem előtt tartva — minden programunk alkalmat ad találkozásokra, tapasztalatszerzésre, cselekedve tanulásra, problémamegoldásra, kihívásokra, komfortzónából való kilépésre, határok feszegetésére — de ezzel együtt töltődést, kikapcsolódást és motivációt is jelent a résztvevőknek. Túráink szervezése során kiemelt figyelmet fordítunk a széleskörű fenntarthatóságra az ENSZ által egyhangúlag elfogadott 17 Fenntartható Fejlődési Cél alapján. Látjuk, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik az „extrémebb“, vagyis a nyugati kultúrkörön kívül eső iskolai szervezésű programokra: vezettünk már diákcsoportokat Marokkóba, Indiába, Szentföldre, és számos szovjet utódállamba is. Az ilyen megkereséseket mindig nagy örömmel teljesítjük, hiszen az Európán kívüli világ megismertetésével a fent méltatott eredményeket mindennél látványosabban érhetjük el.

Célunk, hogy minden fiatal számára elérhetővé tegyük az úton levés élményét, a megismerés kalandját. Ezért a légi közlekedésből jól ismert fapados modellt alkalmazzuk: mindenhol a legolcsóbb lehetőségeket aknázzuk ki, és a lehető legkevesebb költséggel dolgozunk: nem tartunk fenn drága irodahelységet és ügyfélszolgálatot, nem szerződünk helyi partnerekkel, nem bízzuk másra a repülőjegyek vásárlását — egyszóval semmilyen felesleges kiadásunk nincs, így ezeket nem is kell beépítenünk diákqalandjaink árába. Jól kiismertünk minden olyan lehetőséget, mely a diákok számára kedvezményt jelenthet — és ezeket maradéktalanul ki is használjuk. Így például olcsóbb, akár kimondottan fiataloknak szóló repülőjegyeket tudunk vásárolni, illetve a “földi” költségeken is számos helyen spórolni tudunk a belépőjegyektől kezdve a közlekedésen át egészen a szállásokig. Majd meglátod: több belefér, mint elsőre gondolnád! Tudjuk, hogy a befizetések kezelése és a számlázási igények kielégítése számodra nyűg: ezeket levesszük a válladról, hiszen minden megrendelésnél egyéni, elektronikus jelentkezést, fizetést és számlázást alkalmazunk.

Szemezgess ajánlott diákqalandjaink közül, vagy engedd szabadjára fantáziádat és kérj ajánlatot tőlünk saját elképzeléseid megvalósítására. Ne fogd vissza magad: minden ötletedre kíváncsiak vagyunk!
Ajánlott DiákQalandjaink
Szűrő: Nincsen Európa Európán túl Kárpát-medence
Utasszáj
Boldogsággal tölt el, hogy saját bőrömön érezhettem a dualizmus kori szecesszió hangulatát. Köszönöm, hogy megszerveztétek ezt nekünk, enélkül lehet, hogy nem jutottunk volna el ilyen helyekre, ennyire jó tájékoztatással a látotakról!
Tetszett, hogy négy nap alatt három országban is jártunk és megismerhettük azokat!
Tetszett a túra mentalitása, hogy nem az volt a lényeg, hogy minél luxusabb legyen a szállás, hanem minél kevesebb pénzből rengeteg program legyen („low budget”). Sose felejtem el az itt látottakat és szívesen fogok részt venni más Qalandaros túrákon is!
Az utazás alatt többször kiléptem a komfortzónámból, ami nagyon jól esett nekem!
Zseniálisak vagytok! Nélkületek esélyem sem lett volna ezt a gazdag, tartalmas, jó hangulatú kirándulást összehozni! Nagyon köszönöm Mindnyájatoknak!
Ofőként hatalmas segítség volt a túravezető munkája, (alapos, áldozatos, gondoskodó) jelenléte! Örültem, hogy könnyen megtalálta a hangot a diákokkal és türelemmel viselte nyavajgásukat is!
Életreszóló élmény volt, nagyon köszönöm a sok élményt! Nem hallottunk felesleges információkat, rengeteg megindító, elgondolkodtató ténnyel szembesültünk. Nagyon sokat jelent, hogy a magyar történelem bizonyos fordulópontjainak helyét meglátogattuk, hiszen így sokkal jobban átérezhetőek a történtek! Megismertem a határon túli magyarok helyzetét, sokat tanultam, abszolút pozitív élmény marad! Főleg mivel mindezt jó hangulatú közösségben tehettem!
Nagyon-nagyon jó volt! Én előzetesen végig „Ukrajna-ellenes” voltam és nem támogattam, hogy oda menjünk, de egy pálforduláson mentem keresztül és egyszerűen imádtam az egészet! Minden nap teljesen más volt, minden nap láttunk valami teljesen új dolgot és kalandos volt az egész! Köszönöm!
Kimondottan tetszett, hogy olyan helyeket látogattunk meg, ahová átlagos turistaként nem jutottam volna el, illetve az is, hogy a komoly történelmi témák tökéletes egyensúlyban voltak a könnyedebb programokkal!
Biztonságos, jól kitalált és szervezett körülmények között léptem ki a komfortzónámból. Tapasztalatszerzésre, közösségépítésre egyaránt nagyon alkalmas!
Együttműködő csapat, akik minden kérésemet igyekeztek megoldani — sikerrel! A program változatos és tartalmas volt, örömömre olyan részeket is tartalmazott, amelyek igazi kihívások voltak! Jó szívvel ajánlom az utazási irodát mások számára is!
Sosem kenuztam még, éppen ezért kíváncsian és izgatottan vártam, nem csalódtam! Nagyon szép volt a táj, csodás élményként könyvelem el!
Köszönjük ezt a pár napot, nagyon jó kirándulás volt!
Minden szuperül meg volt szevezve. Minden percre pontosan működött. A programban leírtak megvalósultak. Mindent meg lehetett beszélni Csongiékkal, ha bármi igény felmerült. Abszolút segítőkészek voltak. Nagyon jó volt a túra és a szervezés.
Összeszedett volt a szervezés, sok dolgot láttunk, de maradt idő szabadprogramokra is. Kedvenceim a túrák voltak, nagyon tetszett, mennyire kalandosak voltak.
Sosem voltam még Keleten, de EU-n kívül sem nagyon, ezért eléggé tartottam az úttól. Az első pár nap nehézségein és kultúrsokkján túljutva azonban nagyon-nagyon élveztem! Megtanultam értékelni az angol WC-t, az iható csapvizet és a zuhanyt! Rengeteg gyönyörű, meghökkentő, vicces (néha szomorú) és érdekes helyen jártunk. Külön kiemelném a túra egyik legjobb elemét: bármikor nem tudtunk valamit, vagy csak unatkoztunk, elég volt túravezetőnk nevét kiálltani és egyből ott termett!
A túravezetőnk érdekesen beszélt, csak a lényeges dolgokról. Nem unatkoztam egy percet sem! A Hernádnál tett séta hihetetlen jó volt, akárcsak a Bélai havason, vagy a Magas-Tátrán tettek. A túravezetőnknek is köszönhetően felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk! Nagyon köszi!
A vezetők nagyon közvetlenek voltak és pont eleget beszéltek az adott programokról / helyszínekről. A szállás remek volt, jobb, mint amire számítottam! A túrák szépek voltak és elég idő jutott a szabadidőre is. Nagyon köszönöm a szervezést, hatalmas élmény volt!
A túra kiválóan rávilágított a Kelet és Nyugat közötti kulturális, gazdasági különbségekre. A látottak után jelentősen felértékeltem saját életkörülményeimet és lehetőségeimet!
Szuper volt a hangulat, jól megszervezték a programokat! Nagyon élveztem!
Tetszett a közös főzés, valamint az állandó és segítőkész jelenlét, ami ennek ellenére nem volt túlságosan az arcunkba tolva!
Nagyon jó volt a túra, izgalmas, bármilyen akadályba ütköztünk, túravezetőnk rugalmasan és humorosan kezelte, könnyűszerrel megoldotta! Közvetlen volt velünk, épp megfelelő mennyiséget beszélt. Nagyon jól éreztem magam, fantasztikussá tette az osztálykirándulásunkat!
Nagyon tetszettek a kastélyok, elvarázsoltak szépségükkel! A schneeberg-i túrán a kilátás gyönyörű volt, nagyon tetszett, hogy felmentünk a sziklára is. Eszméletlen élmény volt! Utolsó napon az evezés élvezetes volt, főleg, hogy nagyon szeretek evezni és vízközelben lenni, valamint madarakat megfigyelni!
Óriási élmény volt, örülök, hogy eljöttem! Nagyon érdekes volt szegényebb, keletiesebb országot látni. Eddig a nyugati országokat preferáltam utazást illetően, de most már mindenképpen szeretnék Keletre többször is ellátogatni, mert ez sokkal érdekesebbnek tűnik!
Nagyon jó volt, hogy ilyen sok helyre eljutottunk és, hogy végre sok kulturális program volt az osztálykiránduláson, nem csak bowling, szabadprogram!
A túrák nagyon jól összehozták az osztályközösséget! Én is külön élveztem, mivel nem nagyon szoktam kirándulni. Jól megtaláltuk a közös hangot túravezetőnkkel, innen is hatalmas köszönet neki!
Nagyon szimpatikusak voltak a túravezetők, viccesek. Tetszett, hogy nem a kényelem volt a legfőbb cél, hanem az, hogy minél több dolgot láthassunk! (Kényelemmel sem volt baj...) Sokféle, változatos programokon vehettünk részt, felkészült vezetőkkel!
Örülök, hogy bejárhattam a Magyarország határain kívül eső magyarlakta területeket, amelyek nagy történelmi múlttal rendelkeznek, és, hogy része lehettem az itteni falusi vendégszeretetnek! Emellett tetszett , hogy változatosak voltak a programok; művelődtünk, de volt idő a szórakozásra is! Köszönöm az utat, nagyon jól éreztem magam!
Köszönöm az élményt, mert nagyon jól éreztem magam! A közösség jól összekovácsolódott a sok program miatt. Különösen tetszett, hogy elegendő szabadidő volt, de amikor együtt voltunk, akkor is jó volt a tempó és nagyon sok mindent láttunk!
Alapvetően nagyon összeszedett és jól szervezett túra volt, mindenre gondosan figyeltek. Köszönöm az élményt, amit a magyarság Trianon utáni sorsának megismerése adott! Átélve százszor meghatóbb és elgondolkodtatóbb, mint tanulva! Szerintem minden magyarnak végig kellene csinálnia egy hasonló túrát!
Köszönöm az összes élményt és látnivalót, amit nyújtottatok! Nagyon tetszett, hogy sok mindent láttunk, de mindenről csak a legfontosabbakat, tömören mondta el vezetőnk! Kedvenc élményem a különtúra a Poprád-tótól volt, örök élmény marad!
Nekik már szerveztünk DiákQalandokat
Óbudai Árpád Gimnázium
Szentendrei Ferences Gimnázium
Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont
Újbudai József Attila Gimnázium
Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium
Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Ált. Isk. és Gimn.
Budai II. Rákóczi Ferenc Gimnázium
Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium
Szent Angéla Ferences Ált. Isk. és Gimn.
Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium